Covid-oltás mellékhatások miatt milliós kártérítést követel egy nő az oltóanyag gyártócégétől

Megosztás

Két évvel ezelőtthöz képest jóval kevésbé, de még mindig alaposan megosztja a magyar és a nemzetközi közvéleményt az oltásellenesek és az oltásban hívők vitája. Ehhez egy adalék egy most induló per, amiben 150 ezer eurót követel egy német nő, mert állítása szerint egyértelműen az oltás mellékhatásaként rengeteg egészségügyi problémája alakult ki.

Adatvédelmi okokból nem hozták nyilvánosságra annak a német nőnek a nevét, aki a Covid-vakcina miatt perli annak gyártóját, a BioNTechet – írja a Telex. A hétfőn Hamburgban kezdődött perben Thomas Ulrich ügyvéd az uniós és a német gyógyszer-felügyelettel szemben száll vitába – tudósított az esetről a Reuters. Nem elszigetelt esetről van szó, akár még 350 hasonló eset is előfordulhat.

A német szabályozás szerint a gyártók kizárólag akkor kötelesek kártérítést fizetni a mellékhatásokért, ha a termékek az előnyökhöz képest aránytalanul nagy károkat okoznak valakinél, vagy ha a címkén szereplő információ téves.

A nő azt állítja, hogy az oltás után fájdalmat érzett a felsőtestében, a végtagjai megdagadtak, fáradékony lett és alvászavar alakult ki nála, miután megkapta az oltást.

150 ezer eurós kártérítést szeretne.

Lehet esélye és lehet egyáltalán arra esélyünk, hogy ha valóban ilyen történt valakivel, azt teljes mértékben be is tudják bizonyítani?

Kapcsolódó cikkek