Megbízható statisztikák? Olyat is koronavírusban elhunytként regisztráltak, aki bizonyíthatóan öngyilkos lett

Megosztás

Közel három év elteltével sem közeledtek egymáshoz az oltást elfogadók és az oltást tagadók álláspontjai. A most kiderült információk sem éppen segítik ezt, nagyon sokan az első pillanattól nem hiszik el, amit kormányunk vezetésével hivatalos tájékoztatás címén az orrunk alá dugtak a fertőzöttekről és az elhunytakról.

A jelek szerint lehet benne valami, erre most egyértelmű bizonyítékkal is szolgáltak.

Számtalan nehézség és probléma merült fel a koronavírusos megbetegedések és halálozások adatkezelése kapcsán – számolt be az RTL Híradó a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) vizsgálatának eredményéről. Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke úgy látja, az egészségügyben használt informatikai rendszer nem volt felkészülve a járványra, ebben az időszakban ugyanis a korábbi bejelentések sokszorosát kellett feldolgozni.

A vizsgálat azután indult el, hogy Újhelyi István EP-képviselő panasszal élt, amiért a járványban elhunytak és a kórházban ápoltak oltottsági adataival kapcsolatban hiába kért tájékoztatást az állami szervektől. Akár a harminc százalékot is meghaladhatta a hibás adatok aránya, sok esetben olyanoknál is a Covid-fertőzöttség szerepelt halálozási oknál, ahol nem ez állt a háttérben. A képviselő elmondta, arra is volt példa, hogy koronavírusban elhunyt személyként rögzítettek valakit, aki ugyan fertőzött volt, de bizonyíthatóan öngyilkos lett.

Kapcsolódó cikkek