Közlekedési kultúra: ittas, jogsi nélkül vezetők

Megosztás

Egy fegyverneki lakos személygépkocsival közlekedett a település belterületén február 2-án a délelőtti órákban. A 30 éves sofőrt a rendőr járőrök ellenőrizték és megállapították, hogy a férfi annak ellenére a volán mögé ült, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik. A rendőrök előállították a jogsértőt a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra, ahol meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették.

Ezenkívül a megye rendőrei öt ittas járművezetővel szemben intézkedtek, közölte a rendőrség.

Ezek sajnos mindennapossá vált hírek.

Jogsi nélkül, esetleg ráadásul még eltiltás hatálya alatt – ami azt jelenti, hogy valamiért már elvették legalább egyszer a jogosítványt – vezetnek nagyon sokan. És még az ittas vezetőkről nem is beszéltünk. Januárban legalább 130 ittas vezetőt szűrtek ki a forgalomból. Százharmincnál többet! Ez napi legalább négy ittas vezető! Ők azok, akik lebuktak. Rajtuk kívül még jóval többen is lehetnek. Meg akik még jogsi nélkül vezetnek. És a száguldozókat se hagyjuk ki a sorból!

Úgyhogy aki autóba ül, az örülhet, hogy épségben hazaér, és nem tarolja le adott esetben egy részeg vagy gyorshajtó sofőr.

Hát ilyen a közlekedési morál ma Magyarországon.

Kapcsolódó cikkek