Elékanyarodott az őt előző autónak, aminek utasa súlyosan megsérült

Egy jászboldogházi lakos közlekedett mezőgazdasági munkagéppel a 31-es számú főúton Jászberény irányából Jászjákóhalma felé június 15-én 8 óra körül. Haladása közben a sofőr balra kívánt bekanyarodni, mely manőver során eléhajtott az őt előző személygépkocsinak és összeütköztek. A baleset következtében a személygépkocsi utasa súlyos sérülést szenvedett, közölte a rendőrség. A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balra bekanyarodó jármű vezetője párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úton a bekanyarodást akkor hajthatja végre, ha meggyőződött arról is, hogy balról járművének előzését vagy kikerülését másik jármű nem kezdte meg. Az esetről tegnap lapunk röviden…

Tovább olvasom

Kigyulladt egy traktor Tiszafürednél

Fűkaszálás közben kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett egy traktor szerda délután Tiszafüred külterületén – számolt be róla a megyei Katasztrófavédelem. A város hivatásos tűzoltói két tűzoltó járművel érkeztek a helyszínre, és két vízsugárral avatkoztak be. Munkájuknak köszönhetően a tűz nem terjedt tovább a közeli aljnövényzetre. Fotó: Tiszafüred HTP

Tovább olvasom

Felborult egy traktor, a sofőrt ki kellett szabadítani – képek

A gátoldalra borult egy traktor csütörtök délután Ecsegfalva határában, közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A sáros talaj miatt a kisújszállási tűzoltók és a mentők csak a mezei őrszolgálat terepjárójával tudták megközelíteni a helyszínt. A traktor vezetője saját erőből nem tudott kiszállni, őt a kisújszállási önkormányzati tűzoltók hordágyra fektetve emelték ki a vezetőfülkéből, majd átadták a mentőszolgálatnak. A tűzoltók a beavatkozás során áramtalanították a járművet, illetve porral oltóval biztosították a helyszínt.

Tovább olvasom

Traktor ütött el egy gyalogost Szolnokon

Nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel megúszta a balesetet. Közúti baleset történt december 8-án, csütörtökön reggel 6 óra 50 perc körül, Szolnok belterületén a Bajcsy-Zsilinszky út és Bajtárs utca kereszteződésénél – számolt be a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján a Szoljon.hu. Mint a portál írja: a rendelkezésre álló adatok alapján egy gyalogos kelt át a zebrán, amikor egy Abony irányából érkező traktor nem adta meg részére az elsőbbséget és elsodorta. A baleset során – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a gyalogos 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Tovább olvasom

Háromméteres árokba borult a traktor Tiszavárkonynál

A rendőrség tájékoztatása szerint a sofőr nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Egy helyi lakos közlekedett mezőgazdasági vontatóval Tiszavárkony Szőlők külterületén 2022. augusztus 3-án az esti órákban – írja a police.hu. Haladása során a 65 éves férfi az úttesten Y-alakban kívánt megfordulni, de manőverét elvétette és a járművel az út melletti, három méter mély vízelvezető árokba borult. A baleset következtében a sofőr – az elsődleges orvosi vélemény szerint – nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Tovább olvasom

Felborult egy traktor a 32-es úton, életveszélyes állapotban a sofőr

A rendőrök teljes útlezárás mellett kezdték meg a baleset helyszínelését. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy pótkocsis traktor borult árokba a 32-es főút 21. kilométer szelvényében 2022. január 10-én 10 óra 30 perc körül – írja a police.hu. Az elsődleges információk alapján a jármű vezetője súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A baleset helyszínelése teljes útlezárás mellett folyamatban van, a forgalmat Jászberénynél, illetve Pusztamonostornál elterelik.  A rendőrség kéri, hogy mindenki fokozott türelemmel és óvatossággal közlekedjen.

Tovább olvasom

Traktor égett egy kisújszállási csarnokban

Kigyulladt egy csarnokban parkoló traktor kedden délelőtt egy Kisújszállás külterületén lévő mezőgazdasági telepen – számolt be az esetről a megyei katasztrófavédelem a honlapján A lángok károsítottak egy közelben parkoló másik traktort és egy permetezőt, valamint az építmény elektromos hálózatát. A karcagi hivatásos és a kisújszállási önkormányzati tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat, illetve egy oxigén és egy disszugáz-palackot hoztak ki, melyet nem ért hőhatás. Az egységek ezt követően az ablakok és az ajtók megnyitásával, illetve ventilátorral átszellőztették az épületet.  Fotó: Karcag HTP

Tovább olvasom

Szolnokon találkozhattunk az Év Traktorával

Kverneland eke… gabonavetőgép… lazító… és számos más talajművelő eszköz, valamint Massey Ferguson traktorok. A Start-Agro Kft. augusztus végi gépbemutatóján az őszi munkálatokra, és az újdonságokra helyezték a hangsúlyt. Szolnokon láthatták például a gazdálkodók az év traktorának is megválasztott 8S széria erőgépét – írja az Agrofórum Online. Videón mindez:

Tovább olvasom