Belügyminiszteri kitüntetést kapott két kisújszállási tűzoltó

Megosztás

Belügyminiszteri elismerésben részesült két kisújszállási tűzoltó, március 14-én – számolt be a hírről a Kisújszállási Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság.

Pintér Sándor belügyminiszter egy újszülött 2024. február 15-én végzett mentésénél tanúsított kiemelkedő helytállása elismeréseként miniszteri emléktárgyat adományozott Darai Robin László önkormányzati tűzoltónak, a Kisújszállási Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettesének és Márkus Imre önkormányzati tűzoltónak, a Kisújszállási Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjének.

A drámai esetről mi is beszámoltunk februárban. Udvari wc-ben szülte meg gyermekét egy nő Kisújszálláson. Az újszülött a megszületése után a wc-be esett. A kiérkező tűzoltók a wc-t megbontották, majd oldalára borították. Nagyjából egy méter mélyen találták meg a nem éppen kellemes anyagban az újszülött kisfiút, akit sikerült kimenteni. Az eset további részleteit korábbi cikkünkben olvashatja ide kattintva.

A kitüntetett tűzoltók az elismeréseket dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagytól vehették át, ünnepélyes keretek között BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

Kapcsolódó cikkek