Udvari vécéből mentettek ki élő újszülöttet a tűzoltók Kisújszálláson

Megosztás

Udvari wc-ben szülte meg gyermekét egy nő  tegnap este Kisújszálláson. Az újszülött a megszületése után a wc-be esett. A kiérkező tűzoltók a wc-t megbontották, majd oldalára borították. Nagyjából egy méter mélyen találták meg a nem éppen kellemes anyagban az újszülött kisfiút, akit sikerült kimenteni. A tűzoltók azonnal átjárható légutat biztosítottak a picinek, majd átadták a mentőknek. A helyszínre több mentőegység is érkezett. Ellátásuk után  az anyát és az újszülöttet is stabil állapotban szállították kórházba.

Mint azt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közölte a közösségi oldalán, a keze kilátszott, úgy húzták ki az udvari illemhelyről az újszülöttet a kisújszállási önkormányzati tűzoltók.

Nagy volt az öröm, amikor kiderült, hogy nem küzdöttek hiába, a csecsemő életben volt, és a légutak kitisztítása után azonnal fel is sírt.

Czókoly Viktorián parancsnok azt mondta, melegíteni is kellett a fejlett, csaknem négykilós babát, akiben a tűzoltók számára is meglepő, elképesztő életerő volt. 

A posztban megjegyezték, kérik mindenkitől, hogy kerüljék a gyűlöletkeltő kommenteket, a tűzoltók életet mentettek, ők erre összpontosítanak.

Forrás és fotó: Kisújszállási tűzoltóság Facebook

Kapcsolódó cikkek