Végleg befuccsolt volna a jászberényi Malom-projekt? A megye kihátrált mögüle

Megosztás

A Jászsági Térségi TV-ben jelentette be a napokban Pócs János egykori alpolgármestere, Borbás Zoltán, hogy elveszik a Palotásy János Zeneiskolának ígért 1 milliárd forintot. A jelenleg megyei közgyűlési alelnök azt mondta, a város nem teljesítette a feladatait. Budai Lóránt polgármester cáfolta a szavait. Szerinte a partnerség nem arról szól, hogy a tévében üzengetnek egymásnak.

Mint ismeretes, az országgyűlési választások kampányában Pócs és Borbás együtt jelentették be, hogy közösen építik meg az új zeneiskolát: megyei beruházásban, állami támogatással.

A választásoknak vége lett és a vállalás is rögtön megváltozott, jegyezte meg Budai Lóránt.

Mint írta:

“Az állami támogatást elfelejthetjük, a megyével közösen kell, hogy megvalósítsuk a beruházást. A projektet beindítottuk, a folytatás érdekében számos lépést tettünk, a minap mégis arról értesültünk, hogy a megígért megyei támogatást is elveszik. Mindezt valótlanságokra alapozva, a lakosság szándékos félretájékoztatásának egyértelmű szándékával.”

Borbás ugyanis azt mondta, a város súlyos mulasztásokat követett el.

A polgármester a helyi televízióban igyekezett szakmailag – dokumentumokkal is – alátámasztani az igazukat.

Sajnálattal közölte azt is, hogy a tévéből kellett megtudnia a városnak, hogy nincs tovább a módosított Malom-projekt. Szerinte egy konzorciumi együttműködés a párbeszédről is szól. Úgy vélte, minden dokumentumot a megye rendelkezésére bocsátottak, nem érti, miért nem szóltak arról időben, ha valami gondja volt a megyének. Kiemelte, nem igaz, amire Borbás hivatkozott, hogy nincsenek kellő munkafolyamatok, mert a tervezés folyik. Minden felmerülő kérdésre választ adtak.

Különben is, furcsálta, hogy áprilisban még terveztek a beruházással a megyénél, hogy aztán májusban hirtelen már ne legyen rá pénz. Megjegyezte, hogy a támogatás visszavonásáról semmiféle hivatalos levelet nem kaptak.

Budai Lóránt (képünkön) megjegyezte, egy nagyon fontos tanulságot azonban újra le kellett szűrnie: csak magukban bízhatnak.

Forrás: Budai Lóránt Facebook

Kapcsolódó cikkek