Elvették a beígért egymilliárd forintot Jászberénytől és odaadták a katolikus egyháznak

Már majdnem elszoktunk attól a fideszes habitustól a testületi üléseinken, amit most itt megtapasztalhatunk és ami ellen tűzzel-vassal kell harcolni – jelentette ki Budai Lóránt. A jászberényi polgármester arra reagált így, hogy miközben Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke időkorlát nélkül oktathatta ki őt, addig neki csak pár perc jutott reagálni. A megyei közgyűlésben pénteken arról szavaztak, hogy elvettek Jászberénytől egymilliárd forintot és odaadták a katolikus egyháznak, hogy hozzon létre műszaki campust Jászberényben.

Tovább olvasom

Valósuljon meg a zeneiskola a Malom-projekt helyén: ezt akarja a jászberényi önkormányzat

Pártoktól, politikai nézetektől függetlenül rikított zölden a képviselők szavazatait összegző tábla Jászberény város október 18-án, szerda délután lezajlott ülésén, amikor egy sürgősségi indítvány keretében a képviselők egyöntetűen kifejezték abbéli véleményüket, hogy a vármegye legyen partner a Malom-projekt helyén létrejövő zeneiskola megépítésében.

Tovább olvasom

A tankerület kezében lehet a megoldás kulcsa a jászberényi Malom-ügyben

Fel van adva a lecke a jászberényi tankerületi központnak, hogy mitévő is legyen a befuccsolt Malom-projekt kapcsán. Mint ismert, az újragondolt Malom-projektben az a terv szerepelt, hogy a felújított ingatlanba a Palotásy János Zeneiskola költözik. Csakhogy a megye kihátrált a projekt mögül.

Tovább olvasom

Végleg befuccsolt volna a jászberényi Malom-projekt? A megye kihátrált mögüle

A Jászsági Térségi TV-ben jelentette be a napokban Pócs János egykori alpolgármestere, Borbás Zoltán, hogy elveszik a Palotásy János Zeneiskolának ígért 1 milliárd forintot. A jelenleg megyei közgyűlési alelnök azt mondta, a város nem teljesítette a feladatait. Budai Lóránt polgármester cáfolta a szavait. Szerinte a partnerség nem arról szól, hogy a tévében üzengetnek egymásnak.

Tovább olvasom

Pócs János egy fővárosi aluljáróban ásta tovább a jászberényi közéleti árkot

Nem mondható el a jászberényi közéletről, hogy csendes állóvíz lenne. Azért, hogy viharos legyen ez az állóvíz, az egyik legnagyobb szélkavarást Pócs János hajtja végre. A fideszes parlamenti képviselő minden alkalmat megragad arra, hogy szelet vessen annak érdekében, hogy vihart arathasson. Nemrég a kormánypárti Hír Tv-nek panaszkodott, hogy micsoda förtelmes dolgok mennek Jászberényben, választókerületének központjában. Pócs kígyót-békát kiabált az ellenzéki vezetésű városvezetésre. Szerinte mindenért Budai Lóránt polgármester és helyettese, Balogh Béla a hibás.  Az oszlatással kapcsolatban kijelentette, egymást verték szét az ellenzékiek. Mintha az oszlatást nem maga a Fidesz-frakció nyújtotta volna…

Tovább olvasom