Továbbra is akarja a zeneiskola új helyének megvalósítását Jászberény

Megosztás

Jászberény önkormányzata úgy határozott, hogy az úgynevezett Malom-projekt megvalósítása érdekében 23,5 millió forintot különítet az új zeneiskola tervezési munkáira és további 50 millió forintot az építkezés következő lépéseire.

Régóta húzódik Jászberényben az úgynevezett Malom-projekt. A 2019-ig regnáló fideszes önkormányzat vágott bele a bizonytalan kimenetelű építkezésbe, amit az új ellenzéki önkormányzat felmondott. Azóta sok víz lefolyt a Zagyván, és a megyei önkormányzat kijelentette, hogy egymilliárd forinttal segíti, hogy a volt malomban zeneiskolát alakítsanak ki.

Aztán egyszer csak a nyáron ezt a vállalását a megyei önkormányzat felmondta arra hivatkozva, hogy a város nem tett semmit, nem indult el a tervezés.

Erre reagált most a város önkormányzata.

Mint azt Budai Lóránt polgármester közölte:

“Szavak helyett tettek. Ez a gondolat 2019 óta számtalanszor felvetődött. A közelmúltban Pócs János egykori alpolgármestere a helyi televízióban jelentette be, hogy elveszik a Palotásy János Zeneiskolának ígért 1 milliárd forintot. Mint ismeretes, az országgyűlési választások kampányában Pócs és Borbás együtt nyilatkozták, hogy állami támogatás segítségével közösen építik meg az új zeneiskolát. Emlékeztető: https://www.youtube.com/watch?v=MmQ197l92Fk

Az ígéretből semmi sem lett, amiből egy nagyon fontos tanulságot újra le kellett szűrnöm: csak magunkban bízhatunk! A képviselő-testület tegnapi ülésén 23.5 millió forintot különítettünk el az új zeneiskola tervezési munkáira és további 50 millió forintot az építkezés következő lépéseire. Ebből az összegből újabb fontos lépéseket fogunk tenni annak érdekében, hogy mielőbb megvalósuljon az, amit megígértünk.”

Forrás: Budai Lóránt Facebook

Kapcsolódó cikkek