Bezárja jászladányi fiókját az OTP, az önkormányzat tiltakozik és aláírásgyűjtésbe fogott – óriási a felháborodás

Megosztás

Szeptember 29-én bezárja jászladányi fiókját az OTP Bank. A pénzintézet erről értesítette az önkormányzatot is. Az OTP a hatékonyabb ügyfélkiszolgálásra hivatkozik kiküldött levelében. Ennek érdekében a ladányi fiókot összevonja a szolnoki Szapáry utcai bankfiókkal. Az intézkedés a bankautomatát nem érinti, az 0-24 órában rendelkezésre áll majd.

Az önkormányzat azonnal levelet írt az OTP-nek, és kérték a vezetést, hogy gondolja meg a lépést.

Mint az önkormányzat írta, a bankfiók 70 éve központi szerepet tölt be a településen a pénzügyi és banki szolgáltatások területén, naponta jelentős az ügyfélforgalma. Még a környékről is ide járnak az ügyfelek.

Ráadásul nemrég a Takarékbank is bezárt, így nem maradna bankfiók a térség legnagyobb településén.

Az OTP levele

A levelet a napokban el is küldte az önkormányzat, de választ azóta sem kaptak.

Most pedig azt tette közzé az önkormányzat, hogy aláírásgyűjtést kezdeményez annak érdekében, hogy a bankfiók működése október 1. után is folyamatosan biztosítva legyen.

Az aláírásokat 12 helyen gyűjtik szeptember 8-ig.

Egyelőre Pócs János, a térsség befolyásos országgyűlési képviselője nem szólalt meg az ügyben. A lakosság viszont, ahogyan az önkormányzat is, azonnal felháborodott.

Többek szerint a település egyre inkább leépül. Sokan úgy vélik, még a tömegközlekedés sem biztosított, mert az is rossz, így egy banki ügyintézés egy napba fog telni.

Forrás: Jászladány önkormányzat Facebook

Fotó: Google

Kapcsolódó cikkek