Nagy teherbírású mentőhajók érkeztek a Tisza-tóra

Tiszafüreden lesz a bázisa annak a két új Tisza-tavi mentőhajónak, amelyek közül az egyiket a Tisza-tó Mentőcsoportnak, míg a másikat a Jász Búvár Egyesületnek adott át hétfőn dr. Jackovics Péter tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Vészhelyzetkezelési Főosztályának vezetője. A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei önkormányzat képviseletében Borbás Zoltán, a vármegyei közgyűlés alelnöke méltatta a Tisza-tóra érkezett újabb előremutató fejlesztést. Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei önkormányzat Facebook

Tovább olvasom

Elvették a beígért egymilliárd forintot Jászberénytől és odaadták a katolikus egyháznak

Már majdnem elszoktunk attól a fideszes habitustól a testületi üléseinken, amit most itt megtapasztalhatunk és ami ellen tűzzel-vassal kell harcolni – jelentette ki Budai Lóránt. A jászberényi polgármester arra reagált így, hogy miközben Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke időkorlát nélkül oktathatta ki őt, addig neki csak pár perc jutott reagálni. A megyei közgyűlésben pénteken arról szavaztak, hogy elvettek Jászberénytől egymilliárd forintot és odaadták a katolikus egyháznak, hogy hozzon létre műszaki campust Jászberényben.

Tovább olvasom

Indokolni sem tudta vádaskodását a fideszes képviselő a Szolnok megyei közgyűlésen

Mintha párhuzamos valóságokba élnénk, ezt erősítette meg a megyei közgyűlés és annak vezetése októberi ülésén. A kormánypárti többség folyamatosan szabotálja a Jászberény belvárosában található torzó felépülését, szokásukhoz híven még a politikai életben jól ismert szabályt is bevetették, miszerint „vádold meg azzal az ellenfeledet, amit te magad teszel”.

Tovább olvasom

Végleg befuccsolt volna a jászberényi Malom-projekt? A megye kihátrált mögüle

A Jászsági Térségi TV-ben jelentette be a napokban Pócs János egykori alpolgármestere, Borbás Zoltán, hogy elveszik a Palotásy János Zeneiskolának ígért 1 milliárd forintot. A jelenleg megyei közgyűlési alelnök azt mondta, a város nem teljesítette a feladatait. Budai Lóránt polgármester cáfolta a szavait. Szerinte a partnerség nem arról szól, hogy a tévében üzengetnek egymásnak.

Tovább olvasom

Még az is lehet, hogy a jászberényi Malom-projekt dugába dől

Hiábavaló lehet az egymilliárdos megyei támogatás biztosítása, lehet, hogy mégsem lesz semmi a jászberényi Malom-projektből. Mint ismert, Jászberényben az önkormányzat felmondta a szerződést a kivitelezővel, pert indított ellene, de közben vissza kellett a városnak fizetni az állami támogatást. A megye azonban vállalta, hogy 1 milliárdot beletol a projektbe, aminek hasznosítását az eredetihez képest már módosították. Ma ugyanis Budai Lóránt jászberényi polgármester és alpolgármestere, Balogh Béla megbeszélést folytatott a projekt állásáról a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei közgyűlés elnökségével, vagyis Hubai Imre elnökkel és alelnökével, Borbás Zoltánnal. A megbeszélésen jelen volt Pós János, a…

Tovább olvasom