150 kilométert biciklizett egy férfi, hogy a GPS-szel megrajzolhassa a Nirvana világhíres lemezborítóját

Megosztás

Ez aztán a rajongó!

30 éve jelent meg a Nirvana legendás albuma, a Nevermind, és a kerek évforduló egészen különböző módon ihleti meg a rajongókat szerte a világon.

Az ausztrál Pete Stokes amatőr kerékpáros például azzal tisztelgett Kurt Cobain és társainak ikonikus lemeze előtt, hogy a Strava GPS-applikáció segítségével megrajzolta a Never Mind legendás borítóját.

A 150 kilométeres túra Stokes egysebességes bringáján mintegy nyolc órán keresztül tartott Adelaide belvárosában, a kiadott kép pedig nem csupán a baba alakját és jellegzetesen mufurc arckifejezését adja ki, de azt a bankjegyet is, ami a képen Elden babakori arca előtt lebeg a vízben.

Stokes korábban a Strava-programmal megrajzolt már különböző sárkányokat, mesehősöket, emberarcokat, köztük Ludwig van Beethovent is, azaz nem a Nirvanával kezdte a műfajt. Az amatőr bringás egyébként civilben egy nemzeti parkban dolgozik menedzserként.

A Nirvana állítólag ugyanúgy tervezi az album ismételt kiadását, mint tíz évvel ezelőtt. A november 21-re tervezett régi-új lemez borítója a tervek szerint ugyanaz lesz mint 1991-ben. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek