Ez durva: az autópályán egy kisbuszban életveszélyesen utaztak a gyermekek

Megosztás

Az M30-ason lekapcsolt járműben külföldi állampolgárok utaztak, senki nem használt biztonsági övet, a csomagtartó részen pedig – mindenki döbbenetére – gyermekek feküdtek pokrócok között. Karambol esetén garantált lett volna a halálos kimenetel, egyáltalán nem védte az utasokat semmilyen felszerelés.

A döbbenetes esetről a Borsod24 és a BAZ megyei rendőrkapitányság számolt be, képekkel megerősítve.

Sok baj volt: A gyerekek hátul, a pokróc alatt utaztak, köztük volt egy karon ülő is. A megengedett hat helyett kilencen voltak a kisbuszban, és senki nem használt biztonsági övet.

Felelőtlenség és rendkívül veszélyes biztonsági eszközök nélkül gyermekeket szállítani, ráadásul autópályán. Egy külföldi kisbuszt állítottak meg a főkapitányság Encsi Autópálya Alosztályának munkatársai az M30-as autópálya halmaji csomópontjánál. A kisbuszban 9-en utaztak a megengedett 6 helyett, továbbá senki nem használta a biztonsági övet, a négy gyereknél pedig semmilyen biztonsági rendszert nem használtak. Három gyerek a jármű csomagterében utazott a pokrócok alatt. (egészen elképesztő)

Az intézkedő rendőrök a bírság kiszabása után a szabálytalan személyszállítást megszüntették, a kisbusz mögött haladó – a családhoz tartozó – autóba hárman átültek, illetve járőrök úgymond aktívvá tették a passzív biztonsági eszközöket.

Kapcsolódó cikkek