A független sajtót támadja a Szuverenitásvédelmi Hivatal

Az év elején felálló Szuverenitásvédelmi Hivatal (SZVH) nemrégiben közzétett egy átfogó médiaelemzést az orosz-ukrán háború magyar médiában való megjelenítéséről. Az anyagban több független sajtóterméket bírálnak. Kérdés, hogy az orosz mintára született szervezet mikor megy durvábban is neki a hazai független sajtónak. Putyin Oroszországában – ahová Orbán Viktor ma látogatott el – ez már megtörtént.

Tovább olvasom

MÚOSZ: El a kezekkel a független sajtótól!

Állásfoglalást adott ki Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ), miután egyedi, átfogó vizsgálatot indított a Szuverenitásvédelmi Hivatal az atlatszo.hu ellen, mivel bevételeiben magas hányad érkezik külföldi támogatásból. A MÚOSZ tiltakozik az eljárás ellen, s továbbra is tartja korábbi álláspontját: A demokratikus alapelvekkel összeegyeztethetetlen a szuverenitásvédelmi törvény.

Tovább olvasom

Gyanús közvilágítási szerződések a Jászságban, még a szövegezés is szóról szóra egyezik

Úgy tűnik, továbbra is van értelme unalmas és száraz közbeszerzési anyagokat és előterjesztéseket olvasni: a Transparency International felfedezését az Átlátszó írta meg, miszerint kilenc különböző önkormányzat pontosan ugyanazt az öt céget kérte fel ajánlattételre közvilágítási beruházások kapcsán, és persze a nyertes is mindenhol ugyanaz lett. Jászapáti és Jászszentandrás önkormányzata egyaránt érintett az ügyben.

Tovább olvasom

Ijesztő: egy ellenzéki lap kiderítette, az Országos Kórházi Főigazgatóság hazudott a lélegeztetőgépekről

Először azt mondták tavasszal az Átlátszó kérdésére, hogy nem rendelkeznek ilyen adatokkal, majd egy hónappal később mégis megküldte, amikor szorult a hurok. Olyan adatokat, amiknek előtte a létezését is tagadták odafent. Jól látható, milyen durván bűzlik a lélegeztetőgép-biznisz.

Tovább olvasom

Remekül megtervezték az új MOL-tornyot, tökéletesen látjuk az ablakon át, ahogy a férfi dolgozók vizelnek – képek

A helyzet sötétedés után különösen bizarr, a Facebookon már nagyot ment a hír, hogy mennyire elbaltázták az irodaépület tervezését. Az erősebb nem képviselői, amikor kisdolgukat végzik, egyáltalán nincsenek egyedül és erre nagyon sokan rá is jöttek. Nehéz is lenne nem észrevenni egy ekkora bakit. Vagy szándékosság van a háttérben? Szándékos tabudöntögetés, a menedzserpunk stílus születése vagy egyszerű tervezői bénázás? – találgatja Lágymányos és az internet népe, mióta a Mol dolgozói birtokba vették új székházukat a Kopaszi-gátnál. A hipermodern, csupa üveg felhőkarcoló ugyanis annyira transzparensre sikerült, hogy még a mosdók is…

Tovább olvasom