A kérlelés ellenére sem tette rendbe a kutyafuttatót a szolnoki önkormányzat, egy lakos megunta és maga hozta a fűkaszát

Megosztás

Már az egész magyarországi rendszer erre épül és Szolnokon sincs ez másképp. Hiába önkormányzati feladat, ha a lakosokat igazán elkezdi zavarni, akkor “majd megoldják ők saját szakállukra”. Barbi így is tett, miután hasztalan kérte a városüzemeltetés embereit, hogy a kutyafuttató ominózus területét is vágják már le, ha már ott vannak.

Hirtelen varázsütésre elkezdtek dolgozni Szolnok területén és a hosszú semmittevés után egyszer csak kátyúzni, aszfaltozni kezdtek, amiből az elmúlt hónapokban-években nem sokat láttunk a városban és ezt nagyon sokan sérelmezik is. De most kampány van, kaszálják a füvet, építik az utakat és a parkolókat, ígéretből sincs hiány. De a kutyafuttató kifogott Szalayékon.

Gulyás Barbi tette közkinccsé a történetet, ami a jelenlegi szolnoki valóságot remekül megmutatja, ami igazából tükörképe az elmúlt 14 év problémáit hordozó jelenlegi Magyarországnak. “Köszönjük szépen a Vàrosüzemeltetésnek, hogy megcsinálhattuk! Annak ellenére, hogy az ő dolguk lenne a hely rendben tartása és mikor a parkban vágták a füvet, direkt szóltunk nekik, legyenek szívesek levágni a toklászos füvet. Nem sikerült, azzal az indokkal, hogy ez nem az ő dolguk, írjunk az Önkormányzatnak” – írta Barbi.

Aki ekkor fogta és elővette a fűkaszát, megcsinálta maga. Pedig nem neki kellene. A helyiek köszönik a posztoló önkéntes munkáját. Gabriella szerette volna megkérni az ott levő munkásokat, hogy vágják már le bent is a füvet, mert a toklász ha belemegy a kutyákba, fájdalmas orvosi kezelést igényel, de sajnos azt a választ kapta, hogy írjon az önkormányzatnak, nekik ez nem feladatuk. Annak a pár embernek nagyjából 5 perces munka lett volna. Szolnok, 2024.

Kapcsolódó cikkek