Ez is Szolnok: leverték a fecskefészkeket

Megosztás

Valakit hihetetlen módon zavarhatott a madarak háborítatlan élete és családalapítása egy szolnoki lépcsőházban. Nemcsak, hogy leverte vagy leverette a fecskék fészkeit – többet is -, hanem még be is hálózta, hogy véletlenül se tudják a madarak újjáépíteni. Vajon ez kinek okoz örömet?

Rendkívül fájó, amikor valaki ennyire nem törődik a természettel, a senkinek sem ártó, sőt, valójában számunkra hasznos madarakkal és tönkreteszik hosszú idő alatt létrehozott munkájukat, kétségessé téve az egyébként is nagyon erősen csökkenő számú fecskeállomány utánpótlását.

H. Valéria írta le – képekkel is dokumentálva – a szomorú történetet, ami az egyik szolnoki lépcsőházban esett meg a napokban. Sajnos nem egyedi.

Leverték a fecskefészkeket! Döbbenet! Az évtizedek óta itt élő fecskék fészkeit, illetőleg hálót tettek fel, nehogy visszatérjenek. A lakók tudta, beleegyezése nélkül! Nem tudjuk, ki tette. Nem mert a lakók elé állni! Szolnokon a Gutenberg tér 4. számú ház egyik lépcsőházában. Nagyon zavarhatott valakit a fecskeürülék…. A szerencsétlen kis fecskék itt keringenek. Embertelen cselekedet. Akár engedéllyel, akár nem, vajon mivel indokolta ezt a tettét?” – írta Valéria. Mi még azt is hozzátennénk, hogy ha esetleg engedélyt kapott rá, azt ki és hogyan adhatta ki a fészekrakási idő alatt? Ráadásul Szolnokon annyira borzalmas idén tavasszal a szúnyoghelyzet, hogy már csak ezért is meg kellene becsülni a szúnyogokat hatékonyan irtó fecskéket.

Fotó: Facebook

Kapcsolódó cikkek