Borzalmas lett a szúnyoghelyzet Szolnokon és még csak április közepe van

Megosztás

Úgy tűnik, a gyérítéssel elkéstek, már most rengeteg, ráadásul hatalmas méretű szúnyoggal találkozni Szolnok nagy területén, nemcsak a vízparton. A korai tavasz nemcsak a pozitívumokat hozta el.

Az egyik helyi csoportban V. Zoltánné írta le egyre borzalmasabb tapasztalatait az április közepi helyzetről, Szolnok most versenyez abban, hogy kátyúból, vagy szúnyogból van több. “Sziasztok! Tudom, hogy még csak április közepén járunk, de a szúnyogok ezt nem veszik figyelembe.

Szóval mikor kezdik el irtani!? Mert kb. nem lehet levegőt se venni, annyi van. Ja, arról nem beszélve, hogy mekkorák. A kutyát este 6 után be kell zárni, mert ellepik. A fesztiválig nem bírjuk ki, Feri bácsi!” – üzent a polgármesternek a panaszos.

Sokan egyet is értettek a posztolóval, megerősítve, hogy Szolnokon borzalmasan sok a vérszívó. Volt, aki természetes megoldást javasolt, hogy mire lenne szükség. Szerinte fecskéket, denevéreket kellene visszacsalogatni, normálisan megcsinált lapostetőket pedig az épületeken, amiken nem áll meg, pang ez a kis csapadék is, a szúnyogok kedvére.

Mások is a fecskéket hiányolják, amelyeket az elmúlt évtizedekben szisztematikusan kiüldöztek a városi területekről. Bár volt, aki hozzátette, hogy ezek a mostaniak olyan hatalmas nagy szúnyogok, hogy felzabálnák még a fecskéket is.

De akkor miben bízhatunk?

Kapcsolódó cikkek