Galambürüléktől a teljes szétesésig – exkluzív szolnoki padmustra

Egy padtól aligha vár el sokat az ember. Nem kell más, csak hogy pihenési, leülési lehetőséget biztosítson a sétáló embereknek a belvárosban, különböző parkokban és nyilvános közterületeken. Egy kis szünet még nem ártott meg senkinek, vagy mégis? Több olyan üzenet és kép érkezett szolnoki lakosoktól a szerkesztőségünknek címezve az elmúlt hetekben és hónapokban, amelyek elhanyagolt, leépült, vagy a galambok által megtisztelt állapotokat tükrözi.

Tovább olvasom

Beteg gyerekeken segít a veteránjármű találkozó Jászberényben

Az elsőként 2021-ben megrendezett emléktalálkozó nagy sikerén felbuzdulva a szervezők úgy döntöttek, hogy hagyományt teremtenek, idén pedig már negyedik alkalommal rendezi meg a Scuderia Ungherese Egyesület a Vittorio Jano találkozót a Jászság fővárosában. A jótékonysági veterán- és olaszautós rendezvényhez ezúttal egy tuning szekció, a stanceBERÉNY is csatlakozik.

Tovább olvasom

Hosszú időre lezárása kerül a Tiszai hajósok tere

Fontos információ a Szolnokon közlekedőknek – a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. arról értesítette a napokban a lakosságot, hogy a Nemzetközi Kosárlabda Fesztivál Nemzetek Ligája megrendezése miatt a Tiszai hajósok tere néhány napig részlegesen, majd azt követően egy hónapon keresztül teljesen lezárásra kerül.

Tovább olvasom

Néptáncfesztiválon lép fel a szolnoki Tisza Táncegyüttes

Péntek délután a résztvevő együttesek zenés felvonulásával veszi kezdetét a Martin György Néptáncfesztivál Szegeden. Idén nyolc együttes csoportjai vesznek részt a fesztiválon. A házigazda Szeged Táncegyüttes mellett ott lesz Magyarország legrégebbi amatőr táncegyüttese, a szolnoki Tisza Táncegyüttes is.

Tovább olvasom

Valós probléma Szolnokon a lépcsőházi italozás és kábítószer-fogyasztás

Ahogy július első napjaiban olvashattak róla, egy szolnoki Facebook-csoportban hatalmas felháborodást keltettek azok a fényképes bizonyítékok, amelyek szerint városszerte, bejárókban, lépcsőházakban illetéktelen emberek kábítószert és alkoholt fogyasztanak. Az üggyel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget, akik megerősítették, hogy érkezett hozzájuk bejelentés.

Tovább olvasom

Meddig rohad még az Abonyi úti felüljáró? – Válaszoltak az illetékesek

A Kolozsvári-híd, más néven az Abonyi úti felüljáró renoválása immár tíz éve húzódik. Arra vállalkoztunk, hogy végre tiszta vizet öntsünk a pohárba, ezért minden érintett felet megkérdeztünk az ügyben. Kinek a felelőssége, hogy az ígérgetésen kívül más nemigen történik az Abonyi úti felüljáróval? Mint kiderült, forrást a kormánytól várunk, de a reménykedésen kívül, mást senki nem tud tenni.

Tovább olvasom

Heti lapszemle: ezek voltak a független vidéki média legérdekesebb cikkei az elmúlt héten

Vége a kényszerszünetnek, folytatódik a Diósgyőri vár felújítása. 10 milliós pert nyert egy pedagógus Debrecenben, az aikidó nagymestere Sopronban járt. Telt ház a Kecsup országos sajtónapján, négy és fél órás vonatozás vécé nélkül Szombathely és Pécs között. 1908-ban indult el az első villamos Szegeden, a tantestület tiltakozása ellenére választottak igazgatót Szolnokon, új neve van a veszprémi kézilabdának – többek között ezek a témák érdekelték ezen a héten a Budapesten kívüli független újságok szerkesztőségeit és olvasóit.

Tovább olvasom

Fenntartják a tűzgyújtási tilalmat Szolnok megyében

A napokban megnövekedett átlaghőmérséklet miatt jelentősen megnőtt az erdőtüzek kockázata, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságával közösen hétfőtől Budapesten és Pest megyében elrendelte a tűzgyújtási tilalmat, máshol pedig, például Szolnok megyében, fenntartotta azt.

Tovább olvasom