Heti független vidéki sajtószemle – Magyarország jobban látszik közvetlen közelről

Lerobbant telefonfülkék városa Borsod, sufnituningban fulladoznak a debreceni vásárcsarnokban, felmondott a szolnoki gyermekrugdosó sportvezető. Százezer magyar Ausztriában, Kecskeméten megint árvíz volt a körúton, a szegediek pedig azt remélik, lesz vasútvonal Szeged és Temesvár között. Eközben a veszprémiek aggódnak Orbán Viktor testtömegindexe miatt és az állami kórházba invitálják koszt-kvártélyra. Többek között ezek a témák érdekelték ezen a héten a vidéki független újságok szerkesztőségeit és olvasóit.

Tovább olvasom

Heti lapszemle: ezek voltak a független vidéki média legérdekesebb cikkei az elmúlt héten

Vége a kényszerszünetnek, folytatódik a Diósgyőri vár felújítása. 10 milliós pert nyert egy pedagógus Debrecenben, az aikidó nagymestere Sopronban járt. Telt ház a Kecsup országos sajtónapján, négy és fél órás vonatozás vécé nélkül Szombathely és Pécs között. 1908-ban indult el az első villamos Szegeden, a tantestület tiltakozása ellenére választottak igazgatót Szolnokon, új neve van a veszprémi kézilabdának – többek között ezek a témák érdekelték ezen a héten a Budapesten kívüli független újságok szerkesztőségeit és olvasóit. Borsod24 – Három éve húzódik a Diósgyőri vár felújítása Egy év kényszerszünet és kétmilliárd forint…

Tovább olvasom

Heti lapszemle: A független vidéki média legérdekesebb cikkei

Az egész város által gyászolt utcai citerás, a kínai online áruház hatása a magyar vevőkre, Márky-Zay megafonos autója, a búcsúzó szolnoki fideszes polgármester, a megváltoztatott színészgárda, az ellopott köztéri pad és a felújított út hibái: ezek a témák érdekelték a legjobban a független vidéki sajtó munkatársait a választások utáni héten Magyarországon. 

Tovább olvasom

Ezt beszélik: sajtószemle a vidéki Magyarország független hírportáljaiból

A horvátországi nyaralás költségei, az orosz szupermarket hálózat hazai terjeszkedése, az egyre szaporodó összeesküvés-elméletek, egy megyeszékhely polgármesterének főbűnei, a Békemenetre utaztatott vidékiek és a plakáttengerbe fulladó nagyváros: többek között ezekről a témákról írt a független vidéki sajtó ezen a héten Magyarországon.

Tovább olvasom

Magyar Péter előtt, Magyar Péter után, de nem csak róla és nem csak politikáról szóltak a hírek

Magyar Pétert, és friss élmény volt nekik a találkozás a Tisza Párt EP- és budapesti listáját is vezető politikussal, és van ahol még csak várják, hogy hozzájuk is érkezzen. Emellett zajlik a kampány persze, mindenféle fura költésekkel, és még érdekesebb ötletekkel. Az elhíresült pécsi buszbotrányt újságírók beszélték ki egy friss podcastban, Kecskeméten pedig az orosz diszkontáruház érkezéséről pletykálnak.

Tovább olvasom

A független vidéki média lapszemléje

Idegölő araszolás, választási tülekedés, mocskos cigányozás, női politikusok csatája, problémás útfelújítás, transzcendentális meditációs tanári képzés, EU-s pénzből felújított élményfürdő és csalással vádolt polgármesterjelölt: többek között ez szerepelt a független vidéki online sajtó kínálatában az elmúlt héten.

Tovább olvasom

Magyarország sokkal jobban látszik közvetlen közelről – médiaszemle

Nem volt egyetértés az egy hónappal korábban készült polgármesterjelölti interjú megjelentetésében Miskolcon. A választási kampány késztetésére tavasszal ültetnek gyümölcsfákat Debrecenben, nem ősszel, amikor kellene. Egyre csak húzódik az első kecskeméti P+R parkoló átadása. A következő uniós költségvetési ciklusban növekedhetnek-e a települési önkormányzatok részére közvetlenül elérhető források? Megint betörték a szegedi Fidesz-iroda ablakát, az elkövető nem tagadta tettét. Elkeseredett pedagógusok, toxikus légkör jellemzi az egyik jászberényi általános iskolában hosszú idő óta fennálló állapotok. Az Egyesült Államokban részesül magas elismerésben Veszprém eddigi egyetlen olimpiai bajnoka. Többek között ezek a témák érdekelték ezen…

Tovább olvasom

Ezt beszélik: a független vidéki magyar média heti sajtószemléje

Kész az M80-as gyorsforgalmi út a magyar–osztrák határig, de onnan nincs folytatása, viszont újra van menetrend szerinti repülőjárat Pécs-Pogányból. Szavazási sebességben rekordot döntött a debreceni közgyűlés, újra csörgedezik a forrásvíz Sopronban és ritka látvány volt Kecskeméten: lovaskocsi vontatott a városban egy Suzukit. Interjú a „férfias” munkáról Bányai Kitti mérnökkel a szolnoki wellness-szálló építkezésén, Makón Orbán mondott beszédet és patkányok mászkálnak a veszprémi lakótelepen.

Tovább olvasom