Beteg gyerekeken segít a veteránjármű találkozó Jászberényben

Megosztás

Az elsőként 2021-ben megrendezett emléktalálkozó nagy sikerén felbuzdulva a szervezők úgy döntöttek, hogy hagyományt teremtenek, idén pedig már negyedik alkalommal rendezi meg a Scuderia Ungherese Egyesület a Vittorio Jano találkozót a Jászság fővárosában. A jótékonysági veterán- és olaszautós rendezvényhez ezúttal egy tuning szekció, a stanceBERÉNY is csatlakozik.

Az eddigi évekhez hasonlóan izgalmas programokkal, tombolával és különféle szépségversenyekkel várják a résztvevőket és az egyszerű érdeklődőket a jászberényi Lehel vezér téren július 13-án, azaz szombat reggeltől. A belépés mindenki számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A nagy érdeklődést jól mutatja, hogy több napja már nem fogadnak új regisztrációt, teltház van.

Az alábbi kategóriákban hirdetnek versenyt: 1; Legszebb Olasz Veterán, 2; Legszebb Modern Olasz, 3; Legszebb Veterán Autó, 4; Legszebb Veterán Motor, 5; Különdíj. Az előbbi négy kategória regisztrációs díja 2000 ft, a különdíjon viszont mindenki részt vehet, aki bármelyik másik kategóriába regisztrálva volt.

Az eseménynyel a jászberényi Szent István Körúti EGYMI iskola diákjait támogatják. Az összes bevételt, beleértve a megjelenő árusokat is, az autizmussal, Down-szindrómával és egyéb súlyos szellemi és testi fogyatékkal élő gyermekek megsegítésére fordítják. Fontos kiemelni, az első találkozó eredményeként az iskola egy teljes óvodai csoport fejlesztő játékait és berendezési tárgyait tudta megvásárolni.

A szervezők továbbá arra kérnek mindenkit, hogy lehetőségeikhez mérten támogassák a kezdeményezést a kihelyezett adománygyűjtő pontoknál.

„Pakoljunk oda most is, érezzük magunkat jól, csillogjanak a vasak, szóljon a rock’n’roll a gyerekekért” – írták a Facebookon.

Kép: Pesti József

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek