Hamarosan érkezik Cserkeszőlő kedvelt nyári rendezvénye

Megosztás

Ezen a héten, pénteken és szombaton rendezik meg a sztárfellépőkkel készülő Cserke Vitéz Napokat, amely az egyik legjobban várt nyári rendezvény a településen, ráadásul ingyenesen látogatható.

A Cserke Vitéz Napokat több, mint tizenöt éve rendezték meg először, azóta egyfajta hagyománnyá vált. Idén július 12-én és 13-án, azaz pénteken és szombaton várják a látogatókat az ingyenes programokra a Fürdő utcában.

Pénteken a Dupla KáVé, Newik és a Magna Cum Laude is fellép, másnap pedig a Neoton Família, DR BRS, Gájer Bálint és a Cozombolis érkezik a településre. A koncertek mellett a Cserke Vitéz Napok természetesen össze van kötve a fürdőzéssel, legalábbis kihagyhatatlan párosításnak tűnik az ide érkezőknek.

A TermálOnline arról ír, a belépőjegyek nem változtak. Egy felnőtt napijegy pontosan ugyanúgy 3990 forint, mint tavaly, a nyugdíjasoknak és diákoknak 3190 forintot kell fizetnie, de délután 16 órától kedvezményes, 2600 forintos belépőjegyeket lehet kiváltani.

A Szol24-en néhány nappal ezelőtt olvashattak a fürdő történetéről, amely hamarosan jubileumot ünnepel, hiszen jövőre lesz hét évtizede, hogy megnyitotta kapuit. Az első fürdőzési lehetőség az ’50-es évek közepén lett adott. Sokan elégedetlenkedtek azonban, hiszen a „gyógyvizet”, mások szerint „csodavizet” hagyták elfolydogálni, sőt, eközben az elfolyás mentén ideiglenes fürdőkádakat alakítottak ki, homokból, sárból, kézzel, lábbal.

A cserkeszőlői rendezvénynaptár következő pontja július 19. és 20. között a Motoros Találkozó, majd 27-én éjszakai fürdőzés lesz, aztán augusztusban TanyaFeszt.

Kép: programturizmus.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek