Galambürüléktől a teljes szétesésig – exkluzív szolnoki padmustra

Megosztás

Egy padtól aligha vár el sokat az ember. Nem kell más, csak hogy pihenési, leülési lehetőséget biztosítson a sétáló embereknek a belvárosban, különböző parkokban és nyilvános közterületeken. Egy kis szünet még nem ártott meg senkinek, vagy mégis? Több olyan üzenet és kép érkezett szolnoki lakosoktól a szerkesztőségünknek címezve az elmúlt hetekben és hónapokban, amelyek elhanyagolt, leépült, vagy a galambok által megtisztelt állapotokat tükrözi.

Kis túlzással egy egész rovatot tudunk felállítani a „Foglaljon helyet Szolnokon”-sorozatunkból, amit a Szol24-et Facebookon is követő olvasóink talán már ismerhetnek. Április 17-én Vajó Levente kollégánk kapta lencsevégre az alábbi padot:

Természetesen nem tragédia, ha egy-egy pad így néz ki a városban, amíg hamar jön a megoldás és vele együtt a tisztítás. A lakosok tapasztalata azonban az, hogy rengeteg ilyen esetről van szó, a helyzet tűrhetetlen, ráadásul a takarítás is rendszerint hosszú időbe telik.

Szintén áprilisban jött a folytatás, galambpiszok helyett ebben az esetben egyszerűbb okokról van szó, ahol a hibát találjuk: a padnak egyetlen problémája van, nem lehet ráülni.

„Tisztelt Szerkesztőség! Tegnap este sétáltam Szolnokon. Ide is lehet ülni a Múzeumok éjszakáján a Tiszavirág Fesztiválon ha a hőségben elfáradna valaki…” – írta olvasónk nemrégiben. Íme egy másik pad a Művésztelep oldalánál, amelyet az idő vasfoga és a gondozatlanság által jóformán észrevenni is alig lehet:

Olvasónk egy küldött egy másik képet, ez pedig egy igen frekventált helyen, az Agóra környékén található:

Végezetül szeretnénk egy kakukktojást bemutatni. Bár nem tudjuk, hogy milyen okból és indíttatásból gondolta valaki, hogy a híres-neves szolnoki vár támfalával szemben, a parta helyezi a gurulós székét, – talán a galambürülékből lett elege -, mindenesetre ez is virális lett fotó lett a szolnokiak körében:

Már csak egyetlen kérdés maradt – Önnek melyik szolnoki pad, vagy szék nőtt a szívéhez a legjobban? Szavazzon! Emellett várjuk a további képeket is a további meghökkentő szolnoki ülőalkalmatosságokról.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek