Újra megnyit a szabadstrand Szolnokon

Megosztás

Ma, azaz július 10-én, szerdán újra birtokba vehetik a szabadstrandot a fürdőzni vágyók, miután a hónap elején kinyitott, majd a Tisza áradása miatt napokon belül be is zárt.

Július első napján adtuk hírül, hogy a szezon beindulásával végre megnyílt a szabadstrand Szolnokon. Az öröm azonban nem tartott sokáig, a látogatókat néhány nappal később arról tájékoztatták, hogy péntektől a Tisza áradása miatt ne próbáljunk belemenni a vízbe, mert szigorúan tilos.

Az üzemeltető határozatlan időre zárta be a tiszai szabadstrandot a folyó emelkedő vízszintje miatt. Bár bíztak benne, hogy a partszegély kijelölt részét nem önti el a víz, ez mégis megtörtént, a biztonság szakasz víz alá került. Különösen veszélyes lenne a fürdés, hiszen a Tisza ilyenkor az intenzív áradás miatt felgyorsul és kiszámíthatatlanná válik.

Értesüléseink szerint azonban az apadás elindulásával mától újra kinyit a strand, bár a helyzet még nem nevezhető a legideálisabbnak, ezért minden fürdőzőnek fokozott elővigyázatossággal kell eljárnia. Arról nem is beszélve, hogy néhány nappal ezelőtt vörös riasztást rendeltek el az ország teljes területén a rendkívüli hűség miatt. Fontos, hogy otthonunkban, munkahelyünkön, az utcán és az autóban is nagyon figyeljünk a hőmérsékletre és a megfelelő folyadékfogyasztásra.

Ha pedig strandolni megyünk: használjunk magas faktorszámú naptejet, és kenjük be vele a bőrünket 20-30 perccel a napozás előtt. Napernyő, kalap, napszemüveg szintén javallott, illetve igyunk sok vizet, hogy elkerüljük a kiszáradást.

Kép: abouthungary.net

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek