A legmagasabb fokú hőségriasztás lép életbe vasárnaptól (legalább) péntekig a Jászkunságban

Megosztás

Vörös riasztást rendeltek el az ország teljes területén, rendkívül nagy hőség következik. Otthonunkban, munkában, az utcán és az autóban is nagyon figyeljünk a hőmérsékletre és a megfelelő folyadékfogyasztásra.

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére július 7-én (vasárnap) 00 órától július 12-én (péntek) 24 óráig.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) felhívja a lakosság és az országban tartózkodók figyelmét, hogy a tartósan fennálló meleg megviseli a szervezetet, ezért fokozottan figyeljünk a megfelelő folyadékpótlásra, kerüljük a megerőltető fizikai munkát, és pihenjünk többet – olvasható az OKF pénteki közleményében. Ha tehetjük, menjünk vízpartra, bár ebben igen kellemetlen, hogy a frissen megnyitott szolnoki szabadstrandot éppen most zárták be más okból.

A szabadtéren dolgozók, illetve a szabadtéri rendezvényeken szórakozók bő, szellőző ruházattal és naptejjel védjék bőrüket a leégés ellen, a napszúrás elkerülése érdekében viseljenek napellenzős sapkát vagy kalapot – hangsúlyozzák. A katasztrófavédelem weboldalán egyébként elérhető azon légkondicionált helyiségek listája, amelyet bárki igénybe vehet.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek