Cserkeszőlőn kapták el az ügyeskedő kamionost

Megosztás

Egy görög sofőr több mint egymillió forintos bírságot kapott gyorshajtása miatt. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei az M44-es autóúton, a a cserkeszőlői pihenőhelyen állítottak meg egy kamiont.

A teherautó Lengyelországból indult és Görögországba tartott, különféle gyűjtőárukkal. A pénzügyőrök a cserkeszőlői pihenőhelyen ellenőrizték a járművet. Mielőtt az egyenruhások elkérték volna a szükséges okmányokat, a kamionsofőr kiugrott a fülkéből, bebújt a pótkocsi és a traktor közé, majd visszatért a pénzügyőrökhöz, mintha mi sem történt volna.

A járőrök gyanút fogtak, és a rakomány mellett a sofőr vezetési és pihenőidejét is ellenőrizték. Kiderült, hogy a tachográf egészen a megállítás pillanatáig pihenőidőt rögzített. A 46 éves sofőr bevallotta, hogy egy gyufásdoboz méretű mágnest használt a készülék manipulálására, amit közvetlenül az ellenőrzés előtt vett le. Azért tette, hogy hamarabb teljesítse a fuvarját.

A pénzügyőrök közigazgatási hatósági eljárást indítottak, és a sofőrre egymillió-negyvenezer forintos bírságot szabtak ki.

Kép: Jag_cz/Getty Images

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek