Fenntartják a tűzgyújtási tilalmat Szolnok megyében

A napokban megnövekedett átlaghőmérséklet miatt jelentősen megnőtt az erdőtüzek kockázata, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságával közösen hétfőtől Budapesten és Pest megyében elrendelte a tűzgyújtási tilalmat, máshol pedig, például Szolnok megyében, fenntartotta azt.

Tovább olvasom

Kiterjesztették a tűzgyújtási tilalmat, megyénkben a kijelölt helyeken sem lehet tüzet gyújtani

A Jászkunságra is kiterjesztették a tűzgyújtási tilalmat. A hatóságok óvatosságot kérnek. Július 12-től Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal több megyére kiterjesztette a tűzgyújtási tilalmat. Ennek értelmében a kánikula és az előreláthatóan továbbra is csapadékszegény időjárás miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg mellett Jász-Nagykun-Szolnok megyében sem szabad tüzet gyújtani. A korlátozás Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében is tovább él. – Az elrendeléssel érintett megyékben továbbra sem várható elegendő csapadék. A kánikula miatt megnőtt a kockázata az intenzívebb, gyorsan terjedő felszíni tüzek kialakulásának mind az erdőkben, mind a mezőgazdasági területeken. Ezekből a tüzekből könnyen…

Tovább olvasom

Figyelem, tűzgyújtási tilalmat rendeltek el egész Jász-Nagykun-Szolnok megyére

Az ország egyre jelentősebb részén okoz gondokat a kánikula és a szárazság. Alig egy hónapja még árvizekről beszéltünk, most pedig tűzgyújtási tilalom lépett életbe. Ilyen ez az időjárás. A heves zivatarok nem azonosak az áztató, tartós esőkkel.

Tovább olvasom