Magyarország étele 2025 – A kun hagyományokra épülő magyar konyha kerül középpontba

A hagyományoknak megfelelően ismét elindult a nevezés a Magyarország étele elnevezésű, melegkonyhai szakácsversenyre, amelyre december 15-ig lehet jelentkezni mindazoknak, akik meg akarják csillogtatni a főzőtudományukat, a kidolgozott recepteket pedig december 29-ig kell beküldeni.

Tovább olvasom

A meggyalázott hagyomány – Bóday Pál írása

A magyar szakrális és népi, paraszti kultúrának több tucat különleges, sok száz szép és erőszakmentes hagyománya van, amelyek alkalmasak turisztikai, közösségépítő, identitásteremtő módon hozzájárulni a magyarság múltjának őrzéséhez. A disznóvágás, a böllérfesztiválok viszont pont nem ilyenek. Giccses, eredeti tartalmukat elvesztett, véres és szadista performanszok, amelyek nem csupán az állatvédelemre vonatkozó szabályok és törvények betűjével, szellemével, de a felvilágosult emberiesség és a keresztény könyörületesség minden normájával is ellentétesek. Nem, hogy lábbal, de sáros-véres gumicsizmával tipornak rá minderre, ahogy azt a szerencsétlen malacot, akit rugdosnak, taposnak, szúrnak, sörrel és pálinkával locsolnak, miközben…

Tovább olvasom