Nincs meglepetés – Szalay és a Fidesz-média költött legtöbbet a Facebookon

Bár a hivatalos választási kampány április 20-tól kezdődött, a puskaporos hangulatot és felfokozott várakozásokat már ezt megelőzően biztosították a szolnoki jelöltek és a média. Cikkünkben az elmúlt 90 nap Facebookos költéseit összegezzük, amelyek között talán senkit nem érhet meglepetésként, hogy a kormánypárt által támogatott indulók és az őket propagandisztikus módon támogató orgánumok költötték a legtöbbet.

Tovább olvasom

Huszonegy helyszínen készülnek érdekességekkel Szolnokon a Múzeumok éjszakáján

Összesen huszonegy helyszínen várják az érdeklődőket a Múzeumok éjszakáján Szolnokon, sőt, a térségben, köztük Rákóczifalván és Tiszaföldváron is rendeznek programokat. Szombat este a regisztrálók megtekinthetik a városháza épületét és megismerkedhetnek a történetével is a polgármester idegenvezetésével.

Tovább olvasom

Néhány nap és kezdetét veszi a 28. Jász Világtalálkozó

A tavalyi, Jászdózsán megrendezett Jász Világtalálkozó esti záróünnepségen a soron következő település, Jászjákóhalma vette át a stafétát, akik huszonkét év után lesznek újra házigazdák. A hagyományoknak megfelelően idén is a programsorozat helyszínéül szolgáló település és a Jászok Egyesülete közösen szervezi meg a térség egyik legfontosabb rendezvényét.

Tovább olvasom

A megválasztott polgármester Székesfehérvár szintjére pörgetné fel Szolnokot

Országosan is kirívó meglepetést hozott a szolnoki önkormányzati választások eredménye, ahol az öt cikluson át regnáló fideszes Szalay Ferencet győzte le korábbi ellenzéki alpolgármestere, Györfi Mihály a, Párbeszéd-Zöldek -MSZP – Agóra Egyesület – Jobbik – Momentum – DK ellenzéki összefigás jelöltje, csupán 375 szavazattal. Habár októberig még sok víz folyik le a Tiszán, a Népszava polgármesteri terveiről faggatta Györfi Mihályt.

Tovább olvasom

Több településen is legyőzte a Tisza a Fideszt Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Az idei európai parlamenti választás egyértelműen a Tisza Pártról szólt. A Magyar Péter vezette formáció teljesen átrendezte az ellenzéki térfelet és a kormánypártok egyértelmű kihívójává vált. Megyénkben több településen nemcsak megközelítették a Fidesz támogatottságát, de meg is haladták azt.

Tovább olvasom

Hazai környezetben szurkolhatunk a szolnoki breaktáncos Szarvák Csengének

A szolnoki breaktáncos Szarvák Csenge és Lobontiu Menotti Noris is arra számít, hogy a hazai közönség remek hangulatot teremt majd a városi sportágak olimpiai kvalifikációjának második, egyben utolsó állomásán, amely csütörtökön rajtol a budapesti Ludovika Campuson, erről írt a Magyar Távirati Iroda.

Tovább olvasom

Demeter Szilárdék tagadják, hogy támogatták volna a kisújszállási Fidesz-kampányt

Egészen érdekes összefonódásról ír a Magyar Narancs – mint kiderült, a Demeter Szilárdhoz köthető Petőfi Kulturális Ügynökség és a Magyar Kultúráért Alapítvány (MKA) pénzzel támogatta a kisújszállási fideszes polgármesterjelölt, Szűcs Tamás kampányrendezvényét. A lapnak küldött válaszban tagadják az értesülést.

Tovább olvasom