Hazai környezetben szurkolhatunk a szolnoki breaktáncos Szarvák Csengének

Megosztás

A szolnoki breaktáncos Szarvák Csenge és Lobontiu Menotti Noris is arra számít, hogy a hazai közönség remek hangulatot teremt majd a városi sportágak olimpiai kvalifikációjának második, egyben utolsó állomásán, amely csütörtökön rajtol a budapesti Ludovika Campuson, erről írt a Magyar Távirati Iroda.

A breaktánc mellett a BMX freestyle park versenyszámát, a falmászást és a gördeszkát felvonultató sportesemény első felvonására öt hete Shanghajban került sor, ahol Szarvák a 34., míg Lobontiu a 38. helyen végzett, a budapesti állomáson pedig első lépésként mindketten tovább szeretnének jutni a selejtezőből. 

A fiatal szolnoki lány, Szarvák Csenge elsősorban a profi szervezést tudta kiemelni a májusi kvalifikációs viadalt illetően, valamint azt, hogy nagyon erős mezőny gyűlt össze, emiatt pedig kissé izgult is az első felvonásnál.

„Sikerülhetett volna jobban is, mert azért becsúszott egy-két hiba, de remélem ebben a pár hétben ezeket sikerült kijavítani. Mindent meg fogok tenni a jó szereplésért és azért, hogy bejussak a legjobb 32 versenyző közé vagy akár a Round Robint jelentő legjobb 16-ba” – mondta, hozzátéve, segítségükre lesz, hogy tesztelhetik a talajt a verseny előtt. Majd arra is rávilágított, hogy a dj-k is nagyban befolyásolják a viadalt, mivel a breaktáncban nem a versenyzők választják ki előre a zenét, ezt a dj-k véletlenszerűen játsszák le nekik, de egy-egy lemezlovas stílusára már lehet építeni és előre tervezni.

A Ludovika Campuson versenyeznek a BMX freestyle, a breaktánc, a gördeszka és a sportmászás legjobbjai az olimpiai selejtezőben

„Vannak úgynevezett szettjeim, olyan mozdulatsorok, amelyeket gyakorlok edzésen, de nincs betanult koreográfiám, mivel a versenyeken is ott, abban az adott pillanatban kell eldöntenem, hogy melyik mozdulattal kezdek vagy éppen melyik ütemben kapcsolódok be, ez pedig nem egyszerű.”

A Szolnoki Break SE sportolója szerint fele-fele arányban számít a fizikai és a mentális felkészülés, ő pedig az erőelemekben a legjobb. 

A magyar breakesek selejtezőjére szombaton kerül sor, vasárnap a csoportkört, a negyeddöntőket, a fináléba kerülésért vívott párharcokat és a döntőket rendezik. A sanghaji és a budapesti versenyről összesen hét-hét férfi és női táncos szerez kvótát az idei nyári játékokra. A breaktánc Párizsban szerepel először az olimpia programján, de a 2028-as Los Angeles-i műsorban nem lesz benne.

MTI-információ

Képek: Szalmás Péter, honvedelem.hu

Kapcsolódó cikkek