Demeter Szilárdék tagadják, hogy támogatták volna a kisújszállási Fidesz-kampányt

Megosztás

Egészen érdekes összefonódásról ír a Magyar Narancs – mint kiderült, a Demeter Szilárdhoz köthető Petőfi Kulturális Ügynökség és a Magyar Kultúráért Alapítvány (MKA) pénzzel támogatta a kisújszállási fideszes polgármesterjelölt, Szűcs Tamás kampányrendezvényét. A lapnak küldött válaszban tagadják az értesülést.

Úgynevezett Nyárköszöntő Fesztivált tartottak május utolsó napján Kisújszálláson. Bár a jó idő is közeleg, esetünkben inkább „választásköszöntőként” lehetett értelmezni a rendezvényt, hiszen a szervező Nagykun Polgári Kör nem titkoltan a Fidesz-KDNP jelöltjeit támogatta a helyi voksoláson, sőt, a polgármesterjelölt Szűcs Tamás mondott köszöntőt.

A Magyar Narancs megjegyzi, eléggé különös, hogy a kampányidőszakban a civil szervezet kulturális támogatásban részesült a fent említett, Demeter Szilárdhoz köthető szervezetektől. A plakáton egyébként valóban támogatóként tűnnek fel.

Az alapítvány és a kulturális ügynökség is a Fideszhez kötődik, az MKA idén 11,5 milliárd forintos költségvetésből működhetett. Azt írják továbbá, nem egyedülálló eset, hogy állami pénzzel nyomják fel egyes kormánypárti jelöltek kampányát, hasonlóan jártak el az Újbudai Ficsak 11 Alapítvány kapcsán, amiről az Index írt.

A TASZ oldalán az olvasható, egyáltalán nem szabályozott, hogy a helyi jelöltek kampányát hogyan, ki és milyen módon támogatják. Az országgyűlési választásoknál más a szabály, de önkormányzatinál kvázi szabad a pálya.

Demeter Szilárdék válaszát frissítve közölte a lap, eszerint:

„A Magyar Kultúráért Alapítvány és a Petőfi Kulturális Ügynökség Nonprofit Zrt. nem adott pénzügyi támogatást a Kisújszállási Nagykun Polgári Körnek.”

Kép: Demeter Szilárd

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek