Néhány nap és kezdetét veszi a 28. Jász Világtalálkozó

Megosztás

A tavalyi, Jászdózsán megrendezett Jász Világtalálkozó esti záróünnepségen a soron következő település, Jászjákóhalma vette át a stafétát, akik huszonkét év után lesznek újra házigazdák. A hagyományoknak megfelelően idén is a programsorozat helyszínéül szolgáló település és a Jászok Egyesülete közösen szervezi meg a térség egyik legfontosabb rendezvényét.

Június 21-23. között már 28. alkalommal rendezik meg a Jász Világtalálkozót, a jászok legnagyobb ünnepét. Péntek délután az ünnepélyes megnyitón többek között Terjéki Tünde jákóhalmi polgármester és Borbás Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke is felszólal a Szent József téren. Aznap még templomi koncert, számtalan kiállítás és zenés műsor is lesz, este kilenc órától pedig a Jászság Népi Együttes táncházzal várja az érdeklődőket.

Másnap, szombaton a hagyományosnak mondható zenés ébresztő következik a Palotásy János Zeneiskola Fúvózenekarának közreműködésével, majd a jász települések színpompás felvonulása és a délelőtti díszünnepség. Itt előadják a Jász himnuszt és beszédet mond Vitályos Eszter államtitkár és Pócs János országgyűlési képviselő. Este az R-GO fog zenélni a sportpályán.

Az utolsó napon, vasárnap reggel hattól délig horgászversenyt rendeznek, majd a jászsági ételek főzőversenye és pálinkamustra következik. Vasárnap tartják emellett a Jászsági népi játékok olimpiáját is. Délután négytől kezdetét veszi a záróünnepség és az ünnepélyes „staféta-átadás” a következő évi rendező, Jászszentandrás számára.

Bár a hivatalos programtáblán Zséda van az esti koncert előadójaként feltüntetve, programváltozás történt: „az előzetesen meghirdetett Zséda koncert a szervezők önhibáján kívül eső okból elmarad. Azonban a lélekből fakadó dalok kedvelői nem maradnak szórakozás nélkül, mivel június 23-án, vasárnap 18 órától Szekeres Adrien koncertjét hallgathatják meg a Szent József téri helyszínen” – írták a szervezők.

Képek: Jászok Egyesülete Fb, Jász Világtalálkozó Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek