Huszonegy helyszínen készülnek érdekességekkel Szolnokon a Múzeumok éjszakáján

Megosztás

Összesen huszonegy helyszínen várják az érdeklődőket a Múzeumok éjszakáján Szolnokon, sőt, a térségben, köztük Rákóczifalván és Tiszaföldváron is rendeznek programokat. Szombat este a regisztrálók megtekinthetik a városháza épületét és megismerkedhetnek a történetével is a polgármester idegenvezetésével.

Ne felejtsük el, ráadásul a Múzeumok éjszakája egybeesik a szolnoki Tiszavirág fesztivállal. Kovács Ákostól, a Reptár ügyvezetőjétől és a fesztivál egyik szervezőjétől azt is megtudhattuk, az Indóházat fényfestéssel szépítik meg egyetemben a református templommal és és a Várkapu Látogatóközpont homlokzatával.

A RepTárban emellett tárlatvezetéseket tartanak, lesz 4D mozi, MiG-29 szimulátorpark, a 3D karika és csúszópálya is. Az eseményen kiosztott programfüzet szerint a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban a Jászfényszarui művésztelep kiállítását lehet megtekinteni, Lelki rezdülések címmel pedig Vágvölgyi Istvánné művésztanár alkotásaiból nyílik kiállítás.

A Damjanich János Múzeumban és társintézményeiben, a Szolnoki Galériában és a Tabáni Tájházban kiállítások, tárlatvezetések, tűzugrás, koncertek, kézműves foglalkozások és gyerekprogramok lesznek. A múzeum díszudvarán a Magyar Történelmi Íjász Alapítvány bemutatóját láthatják az érdeklődők, majd a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus ad koncertet, a vendég Bábel Klára hárfaművész lesz. Este a Makai & Peleskei gitárduó lép fel.

A MÁV Vagon szolnoki járműjavítójában az érdeklődők szakszerű kísérettel megnézhetik a felújított, 116 éves, muzeális értékű víztornyot vagy a kevésbé közismert óvóhelyet.

A Verseghy Ferenc Könyvtárban előadás, belga est, középkori szabadulószoba, szerelmi jósda, családi nyereményjáték és régi fotók mentése is szerepel a programok között. A könyvtár előtti Kossuth téren retró és ügyességi játékok, sport- és táncbemutatók lesznek. A KultúrPincében az amatőr csocsó és darts mellett biliárdbajnoksággal is várják az érdeklődőket.

A Szigligeti Színházban a Tanulmány a nőkről című zenés darabot tekinthetik meg a regisztrálók.

A Szolnokon és a környékbeli településeken szervezett programok többnyire térítésmentesen, néhány esetben kedvezményesen vagy regisztráció ellenében vehetők igénybe. Néhány programon a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, ezekről és a részletes programokról további információt tartalmaz a rendezvényről kiadott programfüzet.

MTI-információ

Képek: gotravel.hu, Programturizmus

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek