Végre megtudhattuk, mi a szolnoki közvilágítás újkeletű problémáinak oka

Városunk közvilágítása évek óta láthatóan komoly probléma (sok a meghibásodás, gyenge a LED-lámpák fényereje), de az utóbbi napokban különösen sok panasz érkezik, hogy teljes sötétségbe burkolóznak egész városrészek reggel és estefelé is. Most már végre tudjuk, miért.

Tovább olvasom

Ilyen volt a szolnoki közlekedési dugó régen, a helyzet azóta csak romlott

Aki az 1980-as években is élt már, főleg ha Szolnokon lakott, akkor tudja, hogy közlekedési szempontból sosem volt könnyű megyeszékhely. Nem valószínű, hogy nagy vigasztalást nyújt reggelente például Szandáról úgy bearaszolni, hogy tudjuk, 40 évvel ezelőtt is hasonlóan nézett ki a belváros, de mindenképpen érdekes kicsit kielemezni.

Tovább olvasom

Ipari terület vagy lakóövezet? A Gyökér utcában élők döntést sürgetnek

Egy öntudatos közösség, dübörgő kamionok, vitába torkolló lakossági fórum, „nyikorgó” lakosok: Szolnokon, a Gyökér utcában és annak környékén vagyunk, aminek problémájáról először idén februárban írtunk a Szol24-en. A szomszédos utcából a postadepó forgalmának egy részét átterelték ide, ezáltal elviselhetetlenné vált a folyamatos kamionszáguldás és vele együtt az ezzel járó zajhatás. Az egyik ott élő segítségével jártuk körbe a konfliktust.

Tovább olvasom

Szolnok egykori fényreklámjai és eltűnt szobrai: a Kossuth tér meséi

Tekintsék premiernek a mai előadást, kezdte mosolyogva Bajnai Zsolt a Blog Szolnok anno című eseménysorozat hétfő esti időutazását. A kezdeti szerénység oka az volt, hogy ebben a formában még nem hangzott el ez az előadás, amelyben a Kossuth tér épületeinek, szobrainak, kialakításának és átalakításainak történetéről volt szó.

Tovább olvasom

Nevelt gyermeküket molesztáló házaspárt tartóztattak le Jász-Nagykun-Szolnokban

zaklatás

Jász-Nagykun-Szolnok megyében egy megrázó eset került napvilágra: a helyi bíróság letartóztatott egy házaspárt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy szexuálisan bántalmazták a nevelésükre bízott kiskorú fiút. A megyei főügyészség kedden tájékoztatta az MTI-t az ügyről.

Tovább olvasom

Vizuális technikával elevenedik meg a XVI. századi Szolnok és a királyi végvár

Szolnok mezővárosának és királyi végvár 1552-es állapotának elméleti (történelmi és vizuális) rekonstrukcióján dolgozott nem kevés ideig Kertész Róbert, Kelenik József, Buzás Gergely és Szőke Balázs. A saját finanszírozású munkájukat véglegesen nem sikerült befejezni, de a közzétett fényképek alapján remek ízelítőt kaphatunk az akkori történeti tájról és vízrajzi viszonyokról, amit az akkori kor átlagembere madártávlatból sem láthatott.

Tovább olvasom

Megtörtént a hivatalos átadás-átvétel Györfi és Szalay között

Ma hivatalosan is megtörtént az átadás-átvétel Szolnok előző és új városvezetője, azaz Szalay Ferenc és Györfi Mihály között. Utóbbi október első napján állt munkába, most pedig úgy fogalmazott, hogy egy intenzív munkával töltött egy hét után átvették a hivatalt.

Tovább olvasom

Remekül helytálltak a fiatalok a II. Jászsági Állatvédelmi Versenyen

Október 4-én, az Állatok Világnapja alkalmából rendezték meg a második Jászsági Állatvédelmi Versenyt, amelynek a Jászberényi Állat- és Növénykert adott otthont. A három fős csapatok különböző feladatokban mérkőztek meg, többek között állatvédelmi kvízekben, szójátékokban, plakátkészítésben és versírásban. A feladatok célja a felelős állattartás és az állatgondozás fontosságának megismertetése volt.

Tovább olvasom

Sürgősen segítséget kérnek a zagyvarékasi tűzeset után

Ahogy a Szol24-en olvashattak róla, október első napjaiban virradó éjjel tűz ütött ki egy családi házban Zagyvarékason, a Külső-Alkotmány utcában. A gyors és hatékony beavatkozásnak köszönhetően sikerült megmenteni az épület egy részét, valamint az ingatlanban élő két személy is megúszta a balesetet, de a család komoly pénzügyi nehézségekkel kell, hogy szembenézzen.

Tovább olvasom