Sokkoló erőszak a szolnoki kalandparkban – videó

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. egészen döbbenetes felvételt tett közzé a Facebook-oldalán. A videó a városi üzemeltetésű Szolnoki Kalandparkban készült és a kezdőképen egy csoport sisakos gyerek látható, amint az árnyékban várakoznak éppen. Ezután egy férfi, a csoport egyik kísérője a karjánál megragad egy gyereket, néhány méterrel odébb vonszolja, majd olyan erővel rúgja ki a lábát, hogy a gyerek fejjel a földre zuhan, és a felvétel végéig mozdulatlanul úgy marad.

Tovább olvasom

Ezért nem szabadna mindent térkövezni, betonozni és minden fát kivágni – a megmért igazság, 34 fok különbség

Szolnok sem véletlenül kapta a térkövek városa elnevezést, pedig mennyivel jobban hangzik a vizek városa. A fákat nem szabad kivágni, a növényzetet nem szabad elpusztítani, a gazdasági érdekeket nem szabad a természet és az egészségünk védelme elé helyezni. Nem szabadNA. A hőkamerás felvételek kerek-perec bemutatják a különbséget és rámutatnak az igazságra.

Tovább olvasom

Szerdán kezdődik a keleti régió hatalmas bulija, az East Fest

2012 óta, azaz több, mint tíz éve rendezték meg először Mezőtúron a keleti régió egyik nagyszabású fesztiválját, az East Fest-et. Július 17-én, azaz holnap kezdődik az idei szezon, a szervezők pedig ígéretük szerint szeretettel várnak mindenkit egy hamisítatlan fesztiválozós nyaralásra.

Tovább olvasom

Szalay: Határozottan fellépünk azokkal szemben, akik nem tartják be a strand házirendjét

Rengeteg a panasz az elmúlt években a szolnoki fürdőhelyen tapasztalható lehetetlen állapotokkal kapcsolatban, leginkább más fürdőzőkre mérgesek, akik képtelenek betartani a normális együttélés szabályait, illetve a fürdő rendjét. A polgármester megígérte, mostantól egészen határozottan fellépnek a renitensekkel szemben.

Tovább olvasom

Szolnok: mire jók ezek a kameradobozok, ahol ránézésre is egyértelmű, hogy az eszköz nem valódi?

Több szempontból is rossznak tartják a helyiek a Szolnokon elhelyezett “műkamerákat”. Általában ennél jobban szokták rejteni az álkamerákat, mint a képen látható eszköznél, de több helyen is az autósok gyorsan kiszúrták, hogy az a “kamera” semmilyen képet nem fog készíteni. Mások viszont megijednek és 30-35-re lassítanak.

Tovább olvasom

Hamarosan Szolnokra is szupergyors töltőberendezést telepít az MVM

Az MVM Mobiliti európai uniós támogatás által Törökbálinton adta át az első, 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását. A program során tíz helyszínen, köztük Szolnokon telepítenek olyan töltőállomásokat, amelyek összteljesítménye 600 kilowatt, és amelyek legalább 150 kilowattos töltőfejekkel vannak felszerelve, lehetővé téve a gyorsabb és kényelmesebb töltést az ügyfelek számára.

Tovább olvasom

Idén sem lesz ponthatárváró esemény Szolnokon? – Viszlát fiatalok!

Július 24-én kiderül, hogy kiket vettek fel az egyetemek és főiskolák szeptemberben induló képzéseire. Hagyományosan a megyeszékhelyeken és a nagyobb városokban ilyenkor Pont Ott Partit szerveznek, ahol a végzős diákok együtt nevethetnek és sírhatnak. Szolnok ebben sem tudta tartani a tempót, utoljára a 2010-es években volt hasonló rendezvény. A városvezetés mikor mondott le a fiatalokról?

Tovább olvasom