Mi javasolhatjuk a rendőrségnek, hol mérjék egy teljes napon át a járművek sebességét

Ez sem sűrűn történik meg, hogy a rendőrök a lakosságot kérdezik erről, de április második felében lesz egy teljes nap, amikor bizonyos útszakaszokat teljes egészében megfigyelnek, ez alól Jász-Nagykun-Szolnok megye sem kivétel.

Tovább olvasom

Negyven új traffipax áll szolgálatba

Negyven új sebességmérő berendezést mutatott be a rendőrség sajtótájékoztatón a Készenléti Rendőrségnél. A TraffiCapture TC-108 készülékek nem a VÉDA-rendszer elemei. Elsődlegesen a szolgálati gépkocsikból történő, mozgó ellenőrzések eszközei lesznek, de állványra helyezett sebességmérőként is használhatók. A készülékek alkalmazása várhatóan júniustól kezdődik.

Tovább olvasom

Négy óra alatt 23 gyorshajtó bukott le

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több településén tartottak a rendőrök közlekedésrendészeti akciót a balesetek megelőzése, valamint a gyorshajtók kiszűrése érdekében az elmúlt időszakban. A forgalomellenőrzők rendőrök január 31-én koncentrált sebességellenőrzést végeztek a Jászberényi Rendőrkapitányság illetékességi területén. A négy óra időtartamú akció során az egyenruhások 23 gyorshajtót rögzítettek, melyek közül 2 sofőrnek közigazgatási bírságot szabtak ki, 10 esetben helyszíni bírságot alkalmaztak, valamint 11 esetben az objektív felelősség alapján kezdeményeztek közigazgatási eljárást az üzemben tartóval szemben. A gyorshajtás a vezető baleseti okok közé tartozik. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a sebességhatárokat…

Tovább olvasom