Lakóhelyünk büszkesége – Jász-Nagykun-Szolnok megyei települések is versenyben

Az önkormányzati rendszereket, szolgáltatásokat biztosító Globomax Zrt. nem először hirdetett versenyt hazánk települései között, sőt, a legutóbbi, “Legyen Öné a legszebb ülésterem” játékot a Jászság fővárosa, Jászberény nyerte. Ezúttal is több szerte az országban sok települést megmozgatott a lehetőség a megyeszékhelytől kezdve Jászárokszálláson át egészen a kunságig.

Tovább olvasom

A hétfői nagy kánikula után megérkezett a lehűlés és több jászkunsági településen a felhőszakadás is

A hét első napján még több helyen 15 fokkal volt melegebb keleten, mint nyugaton, de kedden a korai órákban több jászkunsági településen is nagymennyiségű csapadékkal köszönt be a hidegfront.

Tovább olvasom

Megint Mészárosné – A hatalmon kívül senki nem akarja az új igazgatót Jánoshidán

Sajnos nem példa nélküli botrány robbant ki az Alsójászsági Petőfi Sándor Általános Iskolával kapcsolatosan Jánoshidán – a településen fideszes polgármesterjelöltként öt évvel ezelőtt és idén is elinduló tankerületi vezető, Mészárosné Vas Márta igazgatói posztra várományos jelöltje került pozícióba az intézményt évek óta vezető, elismert igazgatóval szemben. Mészárosné bár azzal védekezik, a kiválasztás szakmai alapon történt, nem hisznek neki, sőt, a helyiek demonstrációt tartanak.

Tovább olvasom

Szolnokon is előadást tartott a NAV az illegális dohánytermékekről

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az illegális dohánytermék veszélyeire, jogkövetkezményeire hívták fel általános és középiskolások figyelmét országjáró körútjukon. Van is mit tenniük az ügyben, az ízesített elektromos cigaretták (e-cigaretták) népszerűsége a fiatalok körében aggasztó növekedést mutat.

Tovább olvasom

Többszáz szürkemarhát terelnek át Tiszaugon

A szervezők mindenkit várnak az egyedülálló, Agrohof Gulyahajtás és traktoros bemutatóra, amelyet Tiszaugon kerül megrendezésre. A program során mintegy négyszáz szürkemarhát terelnek majd át a régi tiszaugi hídon, majd egész napos kézműves vásárral, programokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket.

Tovább olvasom

Jubileumot ünnepel hamarosan a cserkeszőlői fürdő – hosszú út vezetett idáig

Jövőre lesz hét évtizede, hogy megnyitotta kapuit a jelenleg Cserkeszőlői Fürdő és Gyógyászati Központ nevet viselő turisztikai attrakció. Ma is kirobbanó népszerűségnek örvend, az ország számos pontjáról érkeznek Cserkére kikapcsolódni, bár a kezdetekben árokfürdőként funkcionált, az emberek maguk ásták ki a saját részüket, ideiglenes „kabinjukat”.

Tovább olvasom

Kíváncsi mennyit szemetelnek Szolnokon?

A természetvédelem maroknyi katonája (Forrás: Decathlon Szolnok Facebook oldala)

Szembetűnő a kulturális különbség a környezetünkhöz való hozzáállásban. Amint elhagyjuk a szlovén, vagy az osztrák határt szinte egyből szemet szúr a sok elszórt szemét. Sajnos Szolnok sem tűnik ki a hazai átlagból, így nem győznek a környezetükért aggódók szemétszedő akciókat hirdetni. Vasárnap a szolnoki Decathlon szervezett ilyet a Szolnoki Zölderő közreműködésével és Szolnok önkormányzatának támogatásával.

Tovább olvasom

Megbízható Partnerek Keresése Magyarországon: Új Oldal Cég Értékelésekkel

Na͏pjaink válto͏zó globális üzleti világában fontos, h͏ogy megbízható partner͏eket találjunk, különösen az olyan͏ növekvő gazdas͏ágokban, mint Magyarország.. A megbízható üzleti͏ kapcsolatok ͏iránti igényt k͏ívánja kielégíteni ͏egy új weboldal, amely kizárólag a magyar cégek͏ről nyújt rész͏l͏etes ismert͏e͏tőket.͏ Ez͏ a p͏latform országszerte megváltozt͏atja a vállalkozások egymás közötti inter͏akcióját az͏által, hogy világos, könnyen érthető és őszinte vásárlói vélemények találhatóak meg rajta. Lehetővé teszi ͏a helyi és nemzetközi vállalko͏zások számára, hogy átlátható visszaje͏lzések segítségével megalapozott döntéseket hoz͏zanak. A webhely-ellenő͏rző ͏rendszer segít felmér͏ni a potenciális partnerek͏ hiteles͏sé͏gét és telje͏sítmé͏nyét, miközben ál͏talánosságban ͏előm͏ozdítja az üzleti körn͏yez͏etbe…

Tovább olvasom