Nagyon kiakadt Kis Grófo, csalók élnek vissza a nevével

Feszült hangvételű bejegyzést tett közzé a Facebookon néhány nappal ezelőtt a szolnoki születésű Kis Grófo: kiderült, több közösségi oldalon is csalók élnek vissza a nevével, kamu nyereményjátékok ígéretével próbálnak pénzt kicsikarni a gyanútlan, naiv emberektől. A mulatóssztár figyelmeztetett, ne dőljenek be senkinek.

Tovább olvasom

Ajándékcsomag helyett átverték – Szolnok megyében bukkant fel a nyereményjátékos csalás

2023-ban azt hihetnénk, hogy a kezdetektől kamuszagúnak és átverésnek tűnő internetes, nyereményjátékos felhívásoknak már nem dőlünk be és megtanultuk, hogy senki nem osztogat ingyen iPhone-t, PlayStation-t, vagy egy köteg papírpénzt. Ezúttal egy Jász-Nagykun-Szolnok megyében élő nő fázott rá, akivel elhitették, hogy ajándékcsomagot nyert, de ehelyett „ő szolgáltatta” az ajándékot a csalóknak.

Tovább olvasom

Az egyik csaló Szíriában harcoló katonának, a másik Jemenben dolgozó orvosnak adta ki magát – a nők be is dőltek nekik

A romantikus csalások elkövetői módszerei már szinte jól ismertek, az elkövetők többnyire a közösségi média felületein szemelik ki az áldozatukat. A bizalom megszerzése után egy hihetőnek tűnő történettel előállva használják ki a romantikus kapcsolat illúzióját és pénzt csalnak ki a gyanútlan emberektől.

Tovább olvasom

Átvertek több jászsági anyukát is internetes csalók – az ürügy, néhány gyermekholmi megvétele

Az online világban sajnos elképesztően nagy méreteket ölt a csalás, a valótlanság. Különösen igaz ez az adásvételre. A megyében több édesanya is arról számolt be, hogy babaruhával, kisággyal, gyermekjátékkal verték át, vagy csaltak ki tőlük pénzt.

Tovább olvasom

Meddig lehet csalóként élni? A házaspár hihetetlen sorozata, 647 áldozatukat verték át

Sok kicsi sokra megy. A károsultak gyakorlatilag az ország egész területét lefedik, de a szálak végül összefutottak. Egy putnoki nyomozó elképesztő terhet kapott a nyakába, felderíteni egy eleinte apró kis ügynek tűnő bűncselekmény-sorozatot. Apró összegeket kicsalva végül 7,5 millió forintos bevétele lett a csaló párnak, a pénz sehol, sőt az egyik elkövető úgyszintén.

Tovább olvasom

Csalók élnek vissza a híressé vált roma példakép fényképével – Szolnok is képben

Az alapítvány fényképét felhasználva kamuprofilt hoztak létre, amin Galamb Alex pék és kis borsodi csapata látható. De természetesen ez teljes mértékben valótlan, valakik visszaélnek a népszerű roma fiatalember fotójával. Álcaként egy szolnoki, nemlétező címet adtak meg a csalók.

Tovább olvasom

Ellopták a kiadott pénzt, miután elhitették a külföldi turistákkal, hogy bedöglött az ATM

Trükkös tolvajok játszották el ezt két külföldi turistával, megvárták a tranzakció elkezdését, majd elhitették az áldozattal, hogy az automata sajnos nem működik. Ő gyanútlanul ott hagyta a takarásban levő pénzt, a bűntárs pedig gyorsan felmarkolta. Ezt viszont kamera rögzítette, így lebuktak a tolvajok. tavaly ősszel akcióztak így a bulinegyedben, most vádat emeltek ellenük. Budapest belvárosában egyre többször fordulnak elő ilyen ügyeskedések. Vádat emelt a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség két férfival szemben, akik tavaly ősszel, egy belvárosi ATM-nél elhitették egy pénzt felvevő külföldi turistával, hogy nem működik a készülék,…

Tovább olvasom