Erőszakos, magukat töröknek kiadó, csaló emberek jelentek meg Szolnokon

Megosztás

Már több különböző helyen is találkoztak velük és egymástól függetlenül gyanúsan hasonló módszerekről számoltak be. Először barátkozni próbálnak, illetve trükkösen pénzt kicsalni tőlünk, aztán jön az agresszívebb fellépés.

V. István tette közkinccsé a részleteket még az elmúlt héten az egyik helyi csoportban, de többen is megerősítették, hogy találkoztak már a magukat töröknek kiadó duóval. Az Auchan parkolójában is történt hasonló incidens, de ezt a Pennynél élték meg. “A bolt előtt, mindegy melyik barátomat megszólította két török koma. A Budapest felé vezető utat kérdezték, színlelve, hogy alig tudnak pár tört magyar szót.

Útbaigazítást kaptak majd elkezdtek hálálkodni, barátkozni, kézfogás, ölelés, Allah áldjon és társai. Majd adtak neki prospektust, hogy pár hét jönnek Szolnokra konferenciára, jöjjön ö is. Majd csomagtartóból elővett egy gagyi kerámia késkészletet amit 1500 forintért lehet kapni kínai piacon és mutatja hogy 2500 eurót ér. Adja szuvenír. Majd újabb hálálkodás és már teszi is be a barátom autójába a másik doboz készletet.

Aztán már előadta magát, hogy lenne-e pár euró benzinre vagy török líra. Mert hát csak adjon már valamit nekik. Barátom gondolta egye fene, ad nekik pár ezrest, amennyit valóban ér az a vacak. Ekkor az egyik meglátja a húszezrest és kérdezi, magyar forint, hadd nézze már meg, csak látni akarja, milyen. Visszaadja. Hát egyből zsebre vágta és esze ágában se volt visszaadni, többszöri felszólításra se.

Barátom se kis darab, nem is nyuszi és benyúlt a török(?) zsebébe és kivette a pénzét amit elvett tőle. Na innen már folyékonyan tudott magyarul, mégpedig szitkozódni fenyegetni” – írta István. Azt mondják, a magyar nyelvet a legnehezebb megtanulni, ez még láss csodát, 3 perc alatt perfekt lett belőle és nem csupán szépirodalmi szinten.

A történet arra is kitér, hogy arra a kifejezésre, hogy Police pedig úgy felpörögtek, hogy el tudták sorolni az összes őse vélt foglalkozását és mit csináljon velük szexuálisan. Magyar rendszámú autóval voltak, de ránézésre egyértelműen törököknek véli a posztoló. (ezzel a hozzászólók többsége nem feltétlenül értett egyet) Szóval vigyázzunk, könnyen áldozattá válhatunk. Rendkívül hízelgő modorúak, majd annál erőszakosabb és fenyegetőbb a fellépésük.

Veronika is megerősítette, hogy találkozott (vélhetően) ugyanezzel a párossal. “Pár hete velünk is eljátszották az Auchannál! Senki ne álljon velük szóba, mert először nagyon kedvesek, utána egyre agresszívabbak!” Többen azt kifogásolták, hogy már ott hibázott a kedves barát, hogy egyáltalán leállt beszélgetni meg barátkozni a több évtizedes trükkel előálló – a legtöbbek szerint – áltörökökkel, akik vélhetően hazánkban élnek és nem is törökök. Mások a történet azon részét nem értik, hogy hogy dőlhet be valaki annak, hogy egy húszezres bankjegyet egy teljesen idegen embernek csak úgy átad, hogy “megnézhesse”, kódolva van a folytatás. Ne hagyjuk, hogy csalók áldozatává váljunk.

Kapcsolódó cikkek