Régi-új átverés terjed a Magyar Posta nevét felhasználva az interneten

Megosztás

Rendkívül csábítóan hangzik, hogy 730 forintért egy-egy teljes, sokkal többet érő csomag új tulajdonosai lehetünk. De jegyezzük meg végre, hogy amelyik ajánlat túl meseszerűnek hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz. Ez is látványos átverés, ne dőljünk be.

A csalás azért működhet ennyire jól, mert először is épít az emberek hiszékenységére és kapzsiságára, hiszen milyen jó is lenne, ha valóban 730 forintért juthatnánk akár több tízezer forintot érő cuccokhoz, “csak meg kell rendelnünk”. Ezzel máris kihúzták belőlünk a 730 forinton kívül a banki adatainkat is, mivel természetesen azt is kérnék a csalók.

Másodszor azért is működőképes a csalás, mert sokan csak legyintenek, hogy “elveszett 730 forint, nem nagy ügy”. Igen, és ha ezt sikerül megcsinálni mondjuk egymillió emberrel, mennyit is nyertek a csalók? A banki adatok megadásáról még nem is beszéltünk, amivel a számlánkat tudják gyorsan lenullázni. Ne dőljünk be ilyen átlátszó átverésnek.

Az oldalt “Magyar Posta” névre keresztelték a Facebookon, de természetesen semmi köze az állami vállalathoz. “Elveszett csomagok – 7​2​9​ ​H​U​F 
 A Posta úgy döntött, hogy a több mint 6 hónapja tárolt elveszett csomagokat jelképes áron, 7​2​9​ ​H​U​F értékesíti 
 Ingyenes kiszállítás Magyarországon.
Megrendelés a posta honlapján ” – írják. A linket nem másoljuk ide, hogy véletlenül se kattintson senki erre a nyilvánvaló adathalász átverésre. Vajon még hányszor tud körbemenni apróbb változtatással ugyanez a csalás a világhálón, aminek elképesztően sok ember bedől újra és újra?

Nem kapjuk meg ennyiért, nincs is ilyen akció, ami túl meseszerű, az átverés, ahogy ez is.

Kapcsolódó cikkek