Szolnokon sem jobb: sokszor 50 fokban dolgoznak a buszvezetők, vasutasok és postások is

Kásler Miklós odamondós műtős megjegyzése óta még inkább terítéken van a téma, az orvosok semmiképpen ne műtsenek 40-50 fokos helyiségben. De ahogy kicsit jobban belerágjuk magunkat a témába, láthatjuk, hogy sok más szakma képviselőinek is meg kell küzdeniük a hőséggel, amikor nagy a kánikula. Más: miért kell ilyen forró járművekben utaznunk?

Tovább olvasom

Mire számítsunk a 33. nyári olimpián?

párizsi olimpia

A világ sportrajongói izgatottan várják a július 26-i péntek estét, amikor is Párizsban hivatalosan is megnyitják a 33. Nyári Olimpiai Játékokat. A verseny pont száz év után tér vissza a francia fővárosba. Az olimpia nemcsak a sport ünnepe lesz, hanem Franciaország és különösen Párizs kulturális és történelmi gazdagságának bemutatója is, miközben a világ figyelme 16 napon át a francia fővárosra összpontosul.

Tovább olvasom

Nem akármilyen tehetség koncertezik Szolnokon

Augusztus 1-jén este 9 órától Szolnokon, a Nemzetek Ligája FIBA 3×3 kosárlabdatorna helyszínén a Tiszai hajósok terén egy egészen különleges koncert várja majd az érdeklődőket. A Szolnoki Szimfonikus Zenekar egyedülálló műsorral készül, amelynek főszereplője az elképesztően egyedi képességéről ismert Gabor Vosteen lesz.

Tovább olvasom

Újabb felvétel a szolnoki kalandparkban történt bántalmazásról

Másról sem lehetett olvasni az elmúlt napokban az országos sajtóban, mint a jászberényi székhelyű Yakuzák SE vezetőjének a szolnoki kalandparkban elkövetett, különösen kegyetlen bántalmazásáról: a férfi, akit Novák Katalin akkori államtitkár 2020-ban életműdíjjal tüntetett ki, egy nyolcéves kisfiút úgy felrúgott, hogy az a fejére esett. Most újabb felvétel lett nyilvános a történtekről.

Tovább olvasom

Népszerű a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karán a védőnői szakirány

Ez a hivatás sokkal több, mint szakma. Széleskörű ismeret-együttest követel, amely magasan kvalifikált képzettséget igényel. Ha arra gondolunk, hogy hányféle területen illetékes egy védőnő a napi munkája során, könnyen beláthatjuk, hogy jól felkészült, elméleti és gyakorlati tudással egyaránt rendelkező szakmai kompetenciákra van szükség. Az országban jelenleg csupán négy intézményben van szakvédőnő mesterképzés. Az egyik ilyen intézmény a Miskolci Egyetem, így itt az alapképzés mellett, a jelenleg legmagasabb szakmai védőnőképzés is elérhető.

Tovább olvasom