Pár tízméteres út felújítására nem futja az állítólag erős gazdasággal rendelkező Szolnoknak

Megosztás

Szolnokon, ezen az állítólagos erős gazdasággal büszkélkedő megyeszékhelyen évek óta képtelenek felújítani egy nagyjából 80 méter hosszú kis utat. Pedig nem is kerülne sokba, de még erre a kis összegre sem futja a büdzséből.

Sajtótájékoztatót tartott Györfi Mihály alpolgármester, az MSZP és a DK közös polgármesterjelöltje Varga Dániellel a Tallinn városrészben. Utóbbi fiatalember a Tallinn-Alcsi körzet ügyeinek képviselője.

Jelenleg ugyanis a terület megválasztott önkormányzati képviselője lényegében nem végez érdemi munkát a területen, így valakinek “intézkednie” kell.

Van ugyan egy fideszes, Ádám Csaba, akit minden bizonnyal jelöltként indítanak itt jövőre, de ő leginkább az Ormos parkban, isten tudja, milyen pénzből tartott szavazócsalogató rendezvényeken parádézva igyekszik megnyerni a leendő választók bizalmát.

És hát amiért a sajtótájékoztatót tartották, az az úgynevezett BM-lakótelep, azaz a Városmajor utca 10-24. kis útjának állapota volt.

Mint azt Varga Dániel elmondta, az út közterület, a városhoz tartozik. Az út állapota évek óta katasztrofális, esőben csak gumicsizmában lehet közlekedni rajta. Tipikus, a magyar vidékre jellemző útról van szó: tele van kátyúval.

Tavasszal benyújtottak egy mindössze 3,5 millió árajánlatú tervet, ám költségvetési forrás hiányában ezt a városháza elutasította. Varga Dániel azt mondta, a lakók szeretnék, ha jövőre ezt az utat végre felújítanák.

Györfi Mihály reményét fejezte ki, hogy ez lesz az utolsó karácsony, amikor ilyen körülmények között kell behajtaniuk a lakóknak a területre. Remélte, hogy a jövő évi költségvetésben találnak forrást a felújításra.

Aláhúzta, hogy a Városmajor utca térsége kiemelt terület, itt van a már említett Ormos park, több nívós lakópark, ezért is érdemtelen, hogy így el legyen hanyagolva valami. Külön is köszönte Varga Dánielnek, hogy foglalkozik a lakótérség gondjaival. 

2023, Magyarország, erős, büszke ország…
Az árajánlat nem eget verő összegről szól
Mindössze pár méterről van szó

Kapcsolódó cikkek