Nyolcadszor vonultak fel hazánk és a határon túli területek konyhafőnökei, hogy megküzdjenek a Magyarország étele címért a IV. Magyar Gasztronómia Napja alkalmából Szolnokon. A rangos eseményen a hagyományos értékek és az innovatív megközelítések csaptak össze – és talán nem meglepő módon az Erős Pista ezúttal is ott serénykedett a háttérben.
Tovább olvasomCímke: gasztronómia
Szolnokon is aláírásgyűjtés indul az egészséges közétkeztetésért
Április 26-án és 27-én Szolnokon, a Debreceni Egyetem helyi campusán rendezik meg a IV. Magyar Gasztronómiai Napokat, ahol a hazai konyhaművészet kiválóságai mutatkoznak be – erről több alkalommal írtunk már a Szol24-en. Az esemény idén egy jelentős társadalmi kérdésre, a bioélelmiszerek hazai közétkeztetésben való megjelenésére fókuszál.
Tovább olvasomÁprilis végén a Magyar Gasztronómia Napját itt rendezik meg, Szolnokon
Magyarország egyik legjelentősebb gasztronómiai szakmai találkozója, a Magyar Gasztronómia Napja. A kétnapos rendezvény helyszíne a Debreceni Egyetem Szolnok Campusa.
Tovább olvasomMost hétvégén dupla öröm lesz Berekfürdőre látogatni
Gasztronómiai fesztivál lesz március utolsó szombatján Berekfürdőn. De nemcsak aznap, hanem a teljes hétvégén kedvezményes belépővel juthatunk be a fürdőbe.
Tovább olvasomA Kis-kun pusztai báránypecsenye nyerte a Magyarország étele középdöntőjét
Szombaton Szolnok adott otthont a Magyarország étele 2025 élőmunkás, melegkonyhai szakácsverseny selejtezőjének, ahol a résztvevők immár hagyományos módon a magyar gasztronómia sokszínűségét mutatták be különleges ételeikkel: a középdöntőt a „Kis-kun pusztai báránypecsenye” nyerte.
Tovább olvasomSzolnoki fagyikörkép – ennyibe kerül egy gombóc a belvárosban
Nyakunkba vettük a várost, hogy megtudjuk hol, mennyiért, mekkora gombóc fagylaltot kapunk. Az 500–550 forintos átlagárral dolgozó szolnoki fagyizók tavalyhoz képest maximum tíz százalékkal emeltek, ami a 17,6 százalékos inflációhoz viszonyítva barátinak mondható.
Tovább olvasomMiért érdemes megismerni a roma gasztronómiát?
A globalizáció korszakában az új ötletek, technológiák és termékek elterjedésével egyre hangsúlyosabbá válik a hagyományok és a kulturális sajátosságok megőrzésének, továbbadásának fontossága. A felgyorsult világ által hozott változások, újítások erősíthetik annak a veszélyét, hogy az újabb, impulzív hatások elhomályosíthatják, elfeledtethetik a kulturális szokásainkat, amelyek hozzájárulnak az identitásunk kialakulásához. Ilyen kulturális szokásokhoz tartozik az adott közösségek gasztronómiája, étkezési tradíciói.
Tovább olvasomAz édesszájúaknak kihagyhatatlan desszert túra indult Szolnok megyében
Egy sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy a Mautner Zsófi gasztroblogger, szakíró ötlete és kreatív közreműködése mellett hivatalosan is útjára indult az “Édes Szívem! – desszert túra az Alföld szívében” második etapja. A szervezők hangsúlyozzák, nem egy fogyókúrás túráról van szó, a könnyen elcsábuló diétázók tehát fokozott óvatossággal olvassák a programot.
Tovább olvasom„Elfeledett jászkunsági receptjeink nyomában” címmel indít akciót a megyei önkormányzat
Izgalmas felhívás olvasható az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ a Facebook-oldalán. A szervezet a Szolnok megyei önkormányzat felhívását osztotta meg, amelynek keretében elfeledett, vagy kevésbé ismert jászkunsági recepteket szeretnének összegyűjteni, majd közkinccsé tenni.
Tovább olvasomA gasztronómiánk kultúránk egyik meghatározó eleme, hangzott el Szolnokon
A gasztronómiánk kultúránk egyik meghatározó eleme, a magyar konyha művelői újra és újra bebizonyítják hazai termékeink értékállóságát – hangoztatta a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára szombaton Szolnokon, a Magyarország étele 2024. elnevezésű élőmunkás, melegkonyhai szakácsverseny elődöntőjének eredményhirdetésén.
Tovább olvasom