Csurrant-cseppent minden a Tiszaligeten

Augusztus utolsó hétvégéjén ismét megtelt a Tiszaliget: a harmadik Burger Piknik nemcsak a kézműves burgerekről, hanem az italokról és koncertekről is szólt. Én a szombati napon csöppentem bele, és bár nem minden úgy alakult, ahogy előre elképzeltem, az élmény mindenképpen velem maradt.

Tovább olvasom

Népünnepéllyel búcsúzik a nyártól Jászberény

Idén nyáron zenével búcsúztatja a szezont Jászberény. Augusztus 30-án kerül sor a Nyárzáró Utcazene Fesztiválra, amelyre most szólóénekesek, akusztikus zenekarok és zenészek jelentkezését várják, hogy délutánra megteljen a város főtere élő zenével, este pedig közös örömzenéléssel zárják a napot.

Tovább olvasom

Szolnoki gasztrofesztivál: a tokaji Részeg Barbi koktél tarolt a magyaros ízek versenyén

Drunk Barbie from Tokaj

Nyolcadszor vonultak fel hazánk és a határon túli területek konyhafőnökei, hogy megküzdjenek a Magyarország étele címért a IV. Magyar Gasztronómia Napja alkalmából Szolnokon. A rangos eseményen a hagyományos értékek és az innovatív megközelítések csaptak össze – és talán nem meglepő módon az Erős Pista ezúttal is ott serénykedett a háttérben.

Tovább olvasom

Szolnokon is aláírásgyűjtés indul az egészséges közétkeztetésért

Április 26-án és 27-én Szolnokon, a Debreceni Egyetem helyi campusán rendezik meg a IV. Magyar Gasztronómiai Napokat, ahol a hazai konyhaművészet kiválóságai mutatkoznak be – erről több alkalommal írtunk már a Szol24-en. Az esemény idén egy jelentős társadalmi kérdésre, a bioélelmiszerek hazai közétkeztetésben való megjelenésére fókuszál.

Tovább olvasom

A Kis-kun pusztai báránypecsenye nyerte a Magyarország étele középdöntőjét

Szombaton Szolnok adott otthont a Magyarország étele 2025 élőmunkás, melegkonyhai szakácsverseny selejtezőjének, ahol a résztvevők immár hagyományos módon a magyar gasztronómia sokszínűségét mutatták be különleges ételeikkel: a középdöntőt a „Kis-kun pusztai báránypecsenye” nyerte.

Tovább olvasom

Miért érdemes megismerni a roma gasztronómiát?

A globalizáció korszakában az új ötletek, technológiák és termékek elterjedésével egyre hangsúlyosabbá válik a hagyományok és a kulturális sajátosságok megőrzésének, továbbadásának fontossága. A felgyorsult világ által hozott változások, újítások erősíthetik annak a veszélyét, hogy az újabb, impulzív hatások elhomályosíthatják, elfeledtethetik a kulturális szokásainkat, amelyek hozzájárulnak az identitásunk kialakulásához. Ilyen kulturális szokásokhoz tartozik az adott közösségek gasztronómiája, étkezési tradíciói.

Tovább olvasom