Augusztus utolsó hétvégéjén ismét megtelt a Tiszaliget: a harmadik Burger Piknik nemcsak a kézműves burgerekről, hanem az italokról és koncertekről is szólt. Én a szombati napon csöppentem bele, és bár nem minden úgy alakult, ahogy előre elképzeltem, az élmény mindenképpen velem maradt.
Tovább olvasomCímke: gasztronómia
Majka, Manuel és az Edda is fellép a szolnoki Burger Pikniken
Augusztus 21. és 23. között Szolnok Tiszaligetében ismét megnyitja kapuit a Burger Piknik, ahol a gasztronómia és a zene találkozik. A fesztivál látogatói a kézműves hamburgerek és a hazai sztárelőadók nyújtotta élményekben merülhetnek el három napon át.
Tovább olvasomNépünnepéllyel búcsúzik a nyártól Jászberény
Idén nyáron zenével búcsúztatja a szezont Jászberény. Augusztus 30-án kerül sor a Nyárzáró Utcazene Fesztiválra, amelyre most szólóénekesek, akusztikus zenekarok és zenészek jelentkezését várják, hogy délutánra megteljen a város főtere élő zenével, este pedig közös örömzenéléssel zárják a napot.
Tovább olvasomSzolnoki gasztrofesztivál: a tokaji Részeg Barbi koktél tarolt a magyaros ízek versenyén
Nyolcadszor vonultak fel hazánk és a határon túli területek konyhafőnökei, hogy megküzdjenek a Magyarország étele címért a IV. Magyar Gasztronómia Napja alkalmából Szolnokon. A rangos eseményen a hagyományos értékek és az innovatív megközelítések csaptak össze – és talán nem meglepő módon az Erős Pista ezúttal is ott serénykedett a háttérben.
Tovább olvasomSzolnokon is aláírásgyűjtés indul az egészséges közétkeztetésért
Április 26-án és 27-én Szolnokon, a Debreceni Egyetem helyi campusán rendezik meg a IV. Magyar Gasztronómiai Napokat, ahol a hazai konyhaművészet kiválóságai mutatkoznak be – erről több alkalommal írtunk már a Szol24-en. Az esemény idén egy jelentős társadalmi kérdésre, a bioélelmiszerek hazai közétkeztetésben való megjelenésére fókuszál.
Tovább olvasomÁprilis végén a Magyar Gasztronómia Napját itt rendezik meg, Szolnokon
Magyarország egyik legjelentősebb gasztronómiai szakmai találkozója, a Magyar Gasztronómia Napja. A kétnapos rendezvény helyszíne a Debreceni Egyetem Szolnok Campusa.
Tovább olvasomMost hétvégén dupla öröm lesz Berekfürdőre látogatni
Gasztronómiai fesztivál lesz március utolsó szombatján Berekfürdőn. De nemcsak aznap, hanem a teljes hétvégén kedvezményes belépővel juthatunk be a fürdőbe.
Tovább olvasomA Kis-kun pusztai báránypecsenye nyerte a Magyarország étele középdöntőjét
Szombaton Szolnok adott otthont a Magyarország étele 2025 élőmunkás, melegkonyhai szakácsverseny selejtezőjének, ahol a résztvevők immár hagyományos módon a magyar gasztronómia sokszínűségét mutatták be különleges ételeikkel: a középdöntőt a „Kis-kun pusztai báránypecsenye” nyerte.
Tovább olvasomSzolnoki fagyikörkép – ennyibe kerül egy gombóc a belvárosban
Nyakunkba vettük a várost, hogy megtudjuk hol, mennyiért, mekkora gombóc fagylaltot kapunk. Az 500–550 forintos átlagárral dolgozó szolnoki fagyizók tavalyhoz képest maximum tíz százalékkal emeltek, ami a 17,6 százalékos inflációhoz viszonyítva barátinak mondható.
Tovább olvasomMiért érdemes megismerni a roma gasztronómiát?
A globalizáció korszakában az új ötletek, technológiák és termékek elterjedésével egyre hangsúlyosabbá válik a hagyományok és a kulturális sajátosságok megőrzésének, továbbadásának fontossága. A felgyorsult világ által hozott változások, újítások erősíthetik annak a veszélyét, hogy az újabb, impulzív hatások elhomályosíthatják, elfeledtethetik a kulturális szokásainkat, amelyek hozzájárulnak az identitásunk kialakulásához. Ilyen kulturális szokásokhoz tartozik az adott közösségek gasztronómiája, étkezési tradíciói.
Tovább olvasom