Érdemes Művész lett a szolnoki születésű Mága Zoltán

Megosztás

Mága Zoltánnak bejött az élet – miután körbeünnepelték a kormánypárti politikusok 50. születésnapja alkalmából, most Érdemes Művész kitüntetést vehetett át a Pesti Vigadóban. A Szolnokon született hegedűművész koncertsorozatát az Emberi Erőforrások Minisztériuma 350 millió forinttal támogatta.

Február végén írtunk róla, hogy nem maradt ki a fideszes köszöntésekből az ötödik X-et ünneplő Mága Zoltán. Többek között Szalay Ferenc szolnoki polgármester és Kállai Mária országgyűlési képviselő is a meghívottak között volt, a rendezvényt ugyanis szintén a Pesti Vigadóban tartották. (Az akkori cikkünkben található szavazás szerint egyébként olvasóink 2/3-a nem szereti a zenéjét).

Az elismeréseket Csák János kulturális és innovációs miniszter Vitályos Eszter és Závogyán Magdolna államtitkárokkal adta át, összesen 72-őt. Érdemes Művészek 15-en lettek idén, köztük Mága Zoltán, aki nemrég Donald Trump egykori amerikai elnök előtt is fellépett.

A hegedűművész mellett többek között Bereznai Péter Munkácsy Mihály-díjas képzőművész, Lajkó Félix Liszt Ferenc-díjas hegedű- és citeraművész, Lőte Attila Jászai Mari-díjas színművész, Tókos Attila Harangozó Gyula-díjas táncművész, koreográfus is elismerésben részesült.

Ha így folytatja karrierjét, Mága lassan megunja az állami kitüntetéseket, ugyanis 2019-ben Kásler Miklós, az emberi erőforrások egykori minisztere nyújtotta át neki kiemelkedő zenei előadóművészi tevékenységéért a Liszt Ferenc-díjat.

Kép: Mónus Márton/MTI

Kapcsolódó cikkek