Megbüntette az NMHH az Aktív Rádiót

Megosztás

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa legutóbbi ülésén döntött arról, hogy egy tavaly novemberi eset kapcsán pénzbüntetéssel sújtja a Szolnok 92,2 MHz helyi vételkörzetű, kereskedelmi jellegű Aktív Rádiót.

A médiatanács március 12-ei ülésén megállapította, hogy “nem tett közzé megfelelő mennyiségű közszolgálati, továbbá a helyi közélettel foglalkozó, illetve a mindennapi életet segítő műsorszámot”, ezzel pedig megsértette szerződéses vállalásait 2023. novemberében.

A Viacom Kft. a rádiót működtető médiaszolgáltató, a testület összesen 160 ezer forint bírsággal sújtotta őket, valamint a jogsértés tényéről szóló közlemény közzétételére kötelezte. Mivel a jogsértés ismételt volt, a médiaszolgáltató vezető tisztségviselőjére 50 ezer forint bírságot rótt ki a médiatanács.

A médiatanács heti üléseinek teljes napirendje megtalálható a testület honlapján, ahogy az ülésekről készült jegyzőkönyvek, illetve valamennyi határozat is; a legfrissebbek a szükséges hitelesítési és adminisztrációs átfutási idő után lesznek nyilvánosak.

A ’90-es éves közepén indult rádióadó Szolnok, Karcag és Tiszakécske környékén fogható, a térség egyik leghallgatottabb rádiójának számít. Hangjuk korábban Kálid Artúr, jelenleg Welker Gábor.

Kép: jnsz.hu

Kapcsolódó cikkek