Ismerje meg Jász-Nagykun-Szolnok megye legesélyesebb ellenzéki képviselőjelöltjeit és kormánypári riválisaikat

Megosztás

Idén országgyűlési választásokat tartanak hazánkban, a 2022-es voksolásokra április harmadikán kerül sor. Az eseményre készülve összegyűjtöttük a leglényegesebb információkat a megye közös ellenzéki jelöltjeiről és kormánypárti ellenfeleikről.

Jász-Nagykun-Szolnok 1

Az őszi ellenzéki előválasztáson nagy fölénnyel diadalmaskodott Sziráki Pál, így ő indulhat harcba a megye egyik egyéni mandátumáért április harmadikán a kormányváltásért.

Sziráki programjának fő elemei:

Összefogás a megosztottság helyett, csökkenő jövedelmi különbség, korrupciómentes közpénzköltés, megélhetést biztosító nyugdíj, fejlődő és karbantartott közműhálózat, mérséklődjenek a gyász terhei.

Ezen kívül útnak nevezhető úthálózat, jövőnek szóló vízgazdálkodás, minőségi tömegközlekedés, többéjszakás turizmus, megbecsülés a köz alkalmazottainak, újra valódi önkormányzatiság.

Home

Vele szemben a már hosszú évek, inkább évtizedek óta ismert, bár a parlamentben gyakorlatilag teljesen passzív, Orbán kedvéért mindent megszavazó Kállai Mária indul. Kállairól egy korábbi cikkünkben foglalkoztunk részletesebben, amit IDE KATTINTVA érhet el. Juhász Péter úgy fogalmazott a fideszes képviselőről, hogy igazi politikai stróman, aki az évi húszmilliós fizetéséért cserébe csendben van és bólogató Jánosként mindent megszavaz, amire a főnök utasítja. Amennyiben ismét ő szerez mandátumot és a Fidesz is nyerne, továbbra is erre számíthatnánk tőle.

Megtalálták Orbán Viktort a parlamentben Hableány-ügyben is - Infostart.hu

Jász-Nagykun-Szolnok 2

Szintén elég nagy fölénnyel nyerte az előválasztást ebben a körzetben Dr. Kertész Ottó, így ő indulhat az ellenzék színeiben április harmadikán, hogy segítségével lebontsák Orbán kétharmados uralmát és megtörténhessen a kormányváltás.

Programjának fő elemei közé tartozik többek között:

Ugyanazért a munkáért egyenlő bér járjon mindenkinek (ne legyen férfi és nő bére között különbség). A minimálbér és a garantált bérminimum legyen adómentes. Számítson munkaviszonyban eltöltött időnek az otthonápolással eltöltött idő is. Segíteni kell a kis-és középvállalkozások számának növekedését és megerősödését az Alsó- Jászságban is.

Kerüljenek az általános iskolák teljes egészében helyi fenntartás alá, a központosítás csak nehezítette a gyakorlati tennivalók és az oktatási feladatok megoldását. Legyen az oktatási intézmények, az egészségügyi intézmények vezetőinek kinevezésének legfontosabb kritériuma a szakmai alkalmasság! Szűnjön meg a gyermek éhezés. Az oktatásban kapjon hangsúlyt a cigány gyerekek képzése, mert csak így lehet egészséges szocializációja szegény ember, szegény gyerekének is. A fogászati ellátásban bővüljön a TB-re elvégzendő kezelések lehetősége.

A megelőző és a szűrővizsgálatok köre bővüljön. A Jászság betegeit alapellátó jászberényi kórházban is legyen elegendő orvos és szakszemélyzet a stabil ellátás érdekében. Az ügyeleti rendszer átalakítása a házi orvosi, fogászati és állatorvosi területen egyaránt szükséges. Épüljenek a településeken a házi orvosi szolgálatba újonnan belépő dolgozók letelepítésére szolgálati lakások. Az önkormányzatok kapják vissza elvett feladatköreiket és államosított bevételi forrásaikat.

Ellenfele az utóbbi hetekben a népkonyha ebédhordóin is a saját képével kampányoló és korábban is igen sok zűrös ügybe keveredett Pócs János lesz. A Fidesz-KDNP nem törte magát, hogy új embereket keressek Jász-Nagykun-Szolnok megyébe, a már kipróbált, “bizonyított” és egyértelműen lojális arcokra támaszkodik. Pócsnak rengeteg botránya volt az elmúlt években, ebből IDE KATTINTVA megtudhat néhányat. Ez a körzet is nagyon fontos az ellenzék számára, hogy a kormányváltás megtörténhessen áprilisban, ha nem szeretnénk még négy évig Orbán uralma alatt élni.

Már válaszoltam, mondta Orbán Viktor, miután nem válaszolt | Azonnali

Jász-Nagykun-Szolnok 3

Az egyik legfölényesebb előválasztási sikert dr. Lukács László György tudhatta magáénak, bár két másik jelölt ellen kellett megméretnie magát, a szavazatok több, mint 80%-ával győzött, így ő indulhat az ellenzék színeiben. 2008-ban szerzett jogászdiplomát az ELTE-n, 2014 óta pedig országgyűlési képviselő és ügyvéd.

F. Kovács Sándorról kevesebbet hallunk, mint a többi fideszes képviselőről, ő is inkább a csendes, Orbán kéréseit megszavazók közé tartozik. Amennyiben 2018 után ismét ő nyerné el a mandátumot, továbbra is erre számíthatnánk tőle.

Jász-Nagykun-Szolnok 4

A legérdekesebb körzet a megyében talán ez lehet. Az ellenzéki előválasztáson teljes ellenzéki támogatást élvezett Csányi Tamás, így 100%-os szavazataránnyal indulhat harcba április 3-án az ellenzék színeiben. 2003-ban végzett a Szegedi Tudományegyetemen, de korábban bölcsész és tanári diplomát is szerzett. 2019 óta országgyűlési képviselő és alapvető szerepe lehet abban, hogy részvételével lebonthassák Orbán kétharmadát.

A Jobbik határzárat akar, az MSZP a köztévén keresztül tanítaná a diákokat  | 24.hu

A 4-es körzet korábbi mandátumnyertese biztosan nem indul újra, már az is kisebb csoda, hogy Boldog István, fideszes képviselő még szabadlábon lehet a rengeteg, ellene folyó eljárás ellenére. Igaz, mivel Orbán Viktornak szüksége van minden képviselőjére a kétharmadhoz, annyira ne lepődjünk meg ezen, de Boldog hatalmas botrányairól és az ügyészség ellene megfogalmazott (többek között hivatali vesztegetés miatti) vádjairól csak az nem értesült, aki soha nem követi a híreket.

Az egyetlen kérdőjel a megyében, hogy kit indít Boldog István helyett a Fidesz. Felmerült Fazekas Sándor, korábbi miniszter neve is, de mostanában inkább Cseuz Zsolt nevét hallani. Hivatalos bejelentés azonban még nem történt. Cseuzról nem sokat tudni, de egy oknyomozó portál összefüggésbe hozta a nevét a fideszes vezetésű, úgynevezett Városi Civil Alap pénzosztásaival kapcsolatban, amely gyakorlatilag a Norvég Civil Alap helyét vette át, csak itt már kevésbé változatos a kép, szinte kizárólag fideszes segédszervezetek kapják a pénzeket.

Akárhogy nézzük, nagyon ráférne már hazánkra a fideszes polip lassú, de biztos eltakarítása, mert már nincs sem megyénkben, sem országunkban olyan terület, amit ne a Fidesz uralna valamilyen módon. Április harmadikán eljön a nap, amikor ezen változtathatunk.

Amit jelenleg tudunk. (Forrás: Telex)

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „Jász OEVK Fidesz- KDNP 2022 Ellenzék 2022 Jász- Nagykun- Szolnok Fiesz- KDNP 2018 Kállai Mária Győztes 2018: Sziráki Pal Jász Nagykun- Szolnok Párt Kállai Mária Pócs János Fidesz-KDNP 2018 (%) Kallai Mária Kertész Ottó Jász- Nagykun- Szolnok 3. Pócs János 42.1 Kovacs Sandor Pócs Lukács Laszlo Gyorgy Jász Nagykun- Szolnok 4. F Kovacs Sandor 51.2 F Kovács Sandor Csányi Tamás Boldog Istvan 55.3 Boldog István táblázatban 2022. január 17-ig ismertté vált jelöltek szerepelnek. Táblázat Bakró-Nagy Ferenc Telex.hu készítéshez használt program: Datawrapper 44.7”
A szegény bakter, akinek Orbán lett az istene – Boldog István tündöklése és  útja a vádlottak padjáig | 24.hu
Boldog Istvánt már biztosan nem látjuk, de egyelőre a parlamentben van, kell a kétharmad Orbánnak
Cseuz Zsolt nevét rebesgetik a JNSZ 4-es választókörzetben, de hivatalos bejelentés még nem történt

Kapcsolódó cikkek