Hétvégén húzzuk fel a futócipőt, Szolnok is csatlakozott a Futókörök Napjához

Megosztás

Negyedik alkalommal rendezik meg szombaton a Futókörök Napját, melynek keretében húsz helyszínen várják az érdeklődőket az egyes településeken, köztük Szolnokon is. A korábbi évekhez hasonlóan a települések versenyeznek, tehát a nap végére kiderül, hol gyűjtötték a legtöbb kilométert.

A program célja, hogy az eseményre regisztrálók minél több kilométert tegyenek meg bármilyen segédeszköz igénybevétele nélkül, futva vagy gyalogolva a meghatározott rekortán borítású futókörökön.

Valamennyi helyszínen kizárólag sorszámmal ellátott chip viselésével lehet részt venni a versenyen. A chip átvétele 1000 Ft kaució ellenében történik, amelyet a chip leadásakor visszakap a futó. Erre azért van szükség, mert ezek segítségével tudják mérni az indulók idejét, illetve az általuk megtett távot.

Érdekesség, hogy az első három alkalommal Dabas végzett az élen, így az idei esemény egyik kérdése, hogy lesz-e olyan helyszín, amelyen le tudják körözni a Pest megyei települést.

Futókörök Napja 2024 – Szolnok

Sports event in Szolnok, Hungary by Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége on Saturday, April 27 2024 with 164 people interested and 63 people going. 5 posts in the discussion.

A Futókörök Napján a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet április elsejétől, a “futó” bolondok napjától online, illetve az esemény napján, az egyes helyszíneken, a verseny ideje alatt lehet elvégezni. A megtett köröket időmérő chipek segítségével mérik a szervezők, a legtöbbet futó egyéni teljesítők értékes sportszervásárlási utalványban részesülnek.

Helyszínenként a három legtöbbet futót 25.000, 15.000 és 10.000 Ft értékű sporteszköz vásárlási utalvánnyal díjazzák, amelyet minden esetben az adott helyszín szervezője biztosít számukra.

A verseny napján a helyszíni nevezést biztosító Versenyközpont 8:00 órakor nyit meg, hivatalosan egy órával később, kilenc órakor kezdődik és délután ötig tart.

Kép: Szalay Ferenc Fb

Kapcsolódó cikkek