A szolnoki vasútállomás közbiztonsága ennyire borzalmas? Nincs mit tenni?

Megosztás

Négyen egy gyerek ellen, bicskával támadva. A felháborodott szülőnek elege van, hogy ilyen lett Szolnok közbiztonsága.

Hol van már a tavalyi hó, amikor néhány évtizeddel ezelőtt a legélhetőbb városnak lehetett nevezni Szolnokot. Úgy tűnik, a jelenlegi Szolnok már nyomaiban sem emlékeztet a korábbira.

Szabó Móni tette közkinccsé azt az ijesztő és egyben nagyon szomorú történetet, ami kisfiával történt a szolnoki vasútállomáson még kedden. “Azzal kezdeném, nem vagyok fajgyűlölő. Az eset kb. fél órája történt a vasútállomáson a saját fiammal, basszus. 4 sz*r,takony gyerek körbevette a fiamat. Az egyiknek bicska volt a kezében, így esélye se lett volna.

Szóval hol van itt a közbiztonság? Ja, sehol. Csak annyit kívánok nekik, hogy az anyjuk a sírjukra vigyen nekik virágot” – írta. Később kiderült, hogy kislányát 9 éves korában már egy betegség miatt elveszítette, így természetes, hogy fiát még jobban félti és védené. De a hozzászólók megerősítették, hogy a szolnoki közbiztonság sajnos ilyen borzalmassá vált. Néhány ötlet: Nem véletlen, hogy a szolnoki vasútállomás is felkerült Magyarország hírhedt helyei közé. Ezzel kapcsolatban az egyik párt készített egy oknyomozó filmet. Esetleg állandó rendőri jelenlét?

“Szalay szerint minden rendben. Szolnoknak nincs szégyenkeznivalója a közbiztonság terén” – írták mások. Egy “veterán” szolnoki szintén leírta a szomorú igazságot. “Nem csupán közbiztonság nincs Szolnokon, hanem intézkedni tudó rendőr sem! De a belvárosban sem! Sem a Hild téren, sem a Kossuth téren, sem a Pláza előtt, de még a piacon sem! Lehetne folytatni, de egyáltalán nem látom az értelmét! Nemcsak a közbiztonságot nem látom, hanem azokat az embereket sem, akik tudnának ebben “segíteni”! (Csak 50 éve lakom a belvárosban!)” – írta Ferenc.

És akkor nekünk annyi dolgunk van, hogy bólintunk, hogy ez van és nincs mit tenni, ilyen lett Szolnok? Biztos?

Kapcsolódó cikkek