Egyetlen aláírás hiányzik a TikTok betiltásához

Megosztás

Törvényjavaslat született a kínai csoport tulajdonában levő, igen népszerűvé vált közösségi médiaplatform ellen Amerikában. 79%-os többséggel meg is szavazták annak betiltását, már csak az elnöki aláírás hiányzik.

Az amerikai szenátus már elfogadta az a törvényjavaslatot, amely rákényszeríti a TikTok videomegosztó alkalmazás jelenlegi kínai tulajdonosát, hogy egy éven belül váljon meg tőle. Különben betiltják az Egyesült Államokban.

A százfős szenátusban 79 szavazattal hagyták jóvá a törvényjavaslatot, amelyet még Joe Biden elnöknek is alá kell írnia. A TikTok jelenleg a kínai ByteDance csoport tulajdonában van. Az új rendelkezés értelmében a tulajdonosnak egy éve van rá, hogy megváljon tőle, és ha ez nem történik meg, a TikTokot betilthatják Amerikában.

Washington a TikTokkal kapcsolatban attól tart, hogy a kínai csoport hozzáférhet az egyébként népszerű alkalmazás felhasználóinak adataihoz. Egyes kiberbiztonsági szakértők szerint ezeket kínai befolyásszerzésre, propaganda terjesztésére és a felhasználók utáni kémkedésre is használhatja Peking. Vajon Európában számíthatunk bármiféle korlátozásra vagy betiltásra? (via Hvg)

Kapcsolódó cikkek