A független vidéki online média heti lapszemléje

Megosztás

Politikus a végzősök tablóin, részeg vezetőket kisegítő sofőrszolgálat, káoszba torkolló kormánypárti jelöltállítás, furcsára sikeredett választási lakásstratégia, bezáró urológiai osztály, a kariatida letört karja, megrángatott kutyapárti jelölt, a színház mellé épített munkásszálló és a roma gasztronómia szépségei – többek között ezekről a témákról olvashatnak a vidéki független online média követői április végén Magyarországon.   

Szabad Pécs: Hoppál Péter fényképe is felkerült a református gimnázium idei tablóira

Semmi politika nincs abban, hogy kötelezően Hoppál Péter fényképe is szerepel a pécsi református gimnázium végzősei tablóin. Legalábbis ezt állították a Szabad Pécs megkeresésére az érintettek, a pécsi egyházi iskola vezetése és Hoppál Péter is. A fideszes országgyűlési képviselő hangsúlyozta: nem politikusi minőségében került fel a tablókra, és nem is a saját ötletére. A pécsi független lap információi szerint mindenesetre a megújított tablók nem minden érintettnek nyerték el a tetszését.

Borsod24: Amikor a sofőrszolgálatos nő győzködi a kapatos luxusautó-tulajdonost

Sokan még mindig exkluzív szolgáltatásnak fogják fel a sofőrszolgálati tevékenységet, azt hiszik, ez valami drága dolog. Pedig még olcsóbb is így hazamenni egy italozással töltött este után a gépkocsitulajdonosoknak, mintha egy oda-vissza taxizással számolnánk – az esetleges balesetokozás vagy a rendőrségi ellenőrzések kockázatáról nem is beszélve. Különleges történetek a miskolci éjszakából, két fiatal beszámolójából, a Borsod24 riporterének tollából.

Szol24: Káosz a Fidesz-KDNP választási taktikázásában

Bár a jászsági községekben továbbra is a kormánypárt jelöltjei számítanak esélyesnek a júniusi választáson, Jászberényben évek óta nem terem babér számukra, tavaly januárban ráadásul az időközi választáson 2/3-os vereséget könyvelhettek el. Az új jelöltekkel és elnökkel induló helyi Fidesz-KDNP-t a Nemzeti Választási Iroda buktatta le, eszerint már az aláírásgyűjtés első napján nagyot bakiztak – tudósított a Szol24.

Debreciner: Kidolgozatlan részletszabályok, eltévesztett célcsoport – Főnix Lakásprogram 

A programban szereplő debreceni lakások bérleti díjának egyharmadát a városi önkormányzat állná, másik egyharmadát azok a munkáltatók, amelyekkel szerződést köt Debrecen, a harmadik egyharmadát pedig a bérlő, aki legyen 35 évesnél fiatalabb, debreceni lakos. Ezt a konstrukciót tartalmazza az úgynevezett Főnix Lakásprogram, amit a választási kampány idején terjesztett elő a fideszes polgármester. A Debreciner cikkében az elképzelés árnyoldalairól is nyilatkoznak szakértők.

Veszprém Kukac: Vészcsengő – Megszűnik a veszprémi kórház urológiai osztálya

Június elsejétől megszűnik a megyei kórház urológiai osztálya. A szakrendelés megmarad. Ott talán kiderülhet, hogy mi a baj, de ha bármilyen beavatkozásra lenne szükség, ahhoz másik egészségügyi intézményt kell keresni, vagy százezrekért ott a magánrendelés. Ugye senki nem hiszi, hogy ezt Brüsszel, Soros, Gyurcsány intézte így? Június 9-én erre is gondoljunk a szavazófülkében, ha megszólal bennünk a vészcsengő – írja a Veszprém megyei hírportál munkatársa.

Szegeder: Valahogy letört a Zenekonzervatórium egyik szobrának karja, de mindenki hallgat, hogyan

Nemrég újították fel a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának egyik épületét, a „Négyembörös házat”, de máris letört a négy közül az egyik kariatida, azaz oszlop helyett alkalmazott alak karja – valószínűleg pont a felújítás közben. A hibát azóta javították, ám sem az egyetem, sem a kivitelező nem akart arról nyilatkozni a Szegedernek, hogyan történt az eset, és miként lett újból karja az Atlasz-szobornak.

KecsUp: Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)


Inzultussal vette kezdetét az ajánlásgyűjtés Kecskeméten. A Kutyapárt helyi jelöltje április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, amikor egy férfi a politikust a kabátjánál fogva megrángatta és szóban inzultálta. Az esetről felvétel is készült, amin tisztán hallatszik, ahogy megfenyegették a politikai aktivistákat – számolt be a történtekről a KecsUP.

Kapos-T: Munkásszálló épül a Csiky Gergely Színház mellett

Kaposváron is megjelentek a Szita Károly polgármester kampányában meghirdetett “újraiparosítás” árnyoldalai: a munkaerőhiány miatt egyre több, láthatóan az ázsiai földrészről érkezett vendégmunkás tűnik fel a városban. Velük kapcsolatban e pillanatban az okoz zavart és felháborodást, hogy egy budapesti cég a belváros egyik legszebb részén, a Csiky Gergely Színházat körülvevő park mellett alakít át egy volt irodaházat nagy befogadóképességű munkásszállóvá. “A Somogy vármegyei kormányhivatal és a kaposvári önkormányzat hárít: kérdéseinkre nem adtak érdemi választ, így a környék lakóinak egyelőre marad a bizonytalanság” – írja a Kapos-T.

Szabolcs24: Ezért érdemes megismerni a roma gasztronómiát

A globalizáció korszakában az új ötletek, technológiák és termékek elterjedésével egyre hangsúlyosabbá válik a hagyományok és a kulturális sajátosságok megőrzésének, továbbadásának fontossága. A felgyorsult világ által hozott változások, újítások erősíthetik annak a veszélyét, hogy az újabb, impulzív hatások elhomályosíthatják, elfeledtethetik a kulturális szokásainkat, amelyek hozzájárulnak az identitásunk kialakulásához. Ilyen kulturális szokásokhoz tartozik az adott közösségek gasztronómiája, étkezési tradíciói – írja a Szabolcs24, miközben elmerül a cigány főzési szokások szépségeiben.

Kapcsolódó cikkek