Káosz a jászberényi Fideszben? – Már az ajánlásgyűjtés első napján hatalmasat hibáztak

Megosztás

Bár a jászsági községekben továbbra is a kormánypárt jelöltjei számítanak esélyesnek a júniusi választáson, Jászberényben évek óta nem terem babér számukra, tavaly januárban ráadásul az időközi választáson 2/3-os vereséget könyvelhettek el. Az új jelöltekkel és elnökkel induló helyi Fideszt a Nemzeti Választási Iroda buktatta le, eszerint már az aláírásgyűjtés első napján nagyot bakiztak.

A hivatalos oldalukon azt írták, jobb hétvégét el sem tudtak volna képzelni, hiszen a szükségesnél több ajánlást gyűjtöttek és adtak le. „(…) köszönettel tartozunk segítőinknek, támogatóinknak a kép.kabinetnek és a hivatalos ügymenetet végző Választási Irodának is” – írták, ennek ellenére minden jel arra mutat, abban a bizonyos hivatalos ügymenetben jócskán akadtak problémák.

Ezt mutatja a valasztas.hu hivatalos oldala, ahol érdekes információkra bukkanhatunk a kilencedik és tizedik számú egyéni választókerület vonatkozásában. Márciusban a kilencedikben Sárközy Csabáné Béres Krisztina, a tízesben Sárközy Csaba indulási szándékát jelentették be, ennek ellenére ez fogadja az érdeklődőket az NVI felületén:

Ugyanez figyelhető meg a 10. számú egyéni választókerületet böngészve, ott Sárközy Csabáné Béres Krisztina indulását utasították el/törölték.

Magyarra lefordítva ez azt jelenti, Sárközy Csaba feltehetően egy hibának köszönhetően a kilencesben, felesége pedig a tízes körzetben kérte a nyilvántartásba vételét, pont fordítva, ahogy szerették volna. Ezt végül „Nem kíván indulni” státusszal rendezték, vagyis amennyiben leadják az íveket az eredeti felállásban, minden marad a régiben.

A jászberényi Fidesz csökkenő aktivista-hálózattal és kritikus hangokkal kénytelen szembenézni a januári vereségük óta. A megerősített felhatalmazást kapott Budai Lóránt és a Közösen Jászberényért Egyesület győzelmét követően folyamatosak a konfliktusok és a belső viták a közösségen belül, amit jól mutat, hogy tavaly októberben nyilvánosan határolódtak el egykori legfőbb propaganda szócsövüktől.

Kapcsolódó cikkek